Manji tornado pogodio selo kod Lazarevca

Selo Šopići kod Lazarevca pogodio je tornado koji je skidao krovove sa kuća, ozbiljno oštetio crkvu i prevrtao vozila, čak i jednu cisternu.
Selo Šopići kod Lazarevca pogodio je tornado koji je skidao krovove sa kuća, ozbiljno oštetio crkvu i prevrtao vozila, čak i jednu cisternu.

Jako nevreme sa pljuskom i snažnim vetrom pogodilo je u sredu više gradova, Lazarevac, Topolu, Aranđelovac, Šabac, Bogatić, Koceljeva i Beograd.

U Hidrometeorološkom zavodu je rečeno da je jako nevreme, praćeno gradom, u popodnevnim satima pogodilo i teritoriju Lajkovca.

  • 26.06.2014 08:29
    Ispadne da sam nepismen I zatucan...otkud tornado na ovim prostorima? Menja se klima?! Bolje da ja budem zatucan ...
  • zealot

    26.06.2014 07:04
    tornado
    se formira kada se pojavi nagla promena u toploti vazduha. Ako je pretoplo, a odjednom naiđe hladan vazdušni front praćen jakim vetrom, postoji mogućnost da se formira tornado.
    nekoliko poslednjih godina se to dešava. bio sam svedok formiranja tornada iznad novog sada pre par godina, s tim što smo bili sretni jer se pijavica nije spojila sa tlom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.