Komora zove advokate da prekinu štrajk

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da je preporučila advokatima u Srbiji da od ponedeljka prekinu protest i počnu da rade, jer pregovori sa nadležnima oko visine poreza traju i osudila Advokatsku komoru Beograda koja je najavila nastavak obustave rada.
Advokatska komora Srbije saopštila je danas da je preporučila advokatima u Srbiji da od ponedeljka prekinu protest i počnu da rade, jer pregovori sa nadležnima oko visine poreza traju i osudila Advokatsku komoru Beograda koja je najavila nastavak obustave rada.

"Advokatska komora Beograda je objavila da nastavlja protest što je u suprotnosti sa odlukama Advokatske komore Srbije i šteti interesima profesije i građana Srbije", navodi se u saopštenju. Advokati su u sredu, 25. juna, započeli trodnevnu obustavu rada zbog odluke Ministarstva finansija da im poveća porez.

Ministri pravde Nikola Selaković i finansija Lazar Krstić, kako je juče najavljeno, razgovaraće u sredu, 2. jula, sa predstavnicima advokature o prevazilaženju problema koji su doveli do obustave rada advokata.

Advokate su na sastanku predstavljali predsednici Advokatske komore Srbije Dragoljub Djordjević, Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić, Advokatske komore Vojvodine Srdjan Sikimić, kao i predstavnici Advokatske komore Požarevca. Tokom štrajka advokata nije bilo suđenja, a jedini izuzetak bili su predmeti u kojima je rok za izjavljivanje pravnog leka isticao u toku trajanja obustave rada.
  • pripravnik

    29.06.2014 09:00
    adv pripravnik
    Neka si i advokati sprema na štrajk pripravnika ybog enermnog povecanja iznosa prilikom upisa u komoru sa 500 na 4000 Eura... Nisu mogli da nadju kompromisno resenje sa ostalim pripravnicima, pa su nas sve izjednačili i odlučili da pošalju na prosjački štap, koji nam je i ovako već na dohvat ruke.
  • nss

    29.06.2014 07:58
    zar oni ne zive u istoj zemlji kao i ostali narod koji nema pravo na strajk i sa kojim niko ne pregovara...neka izdaju fiskalne racune,vode knjige,prijavljuju svu dobit pa da vidimo koliko zaradjuju
  • Toma

    29.06.2014 07:18
    porez svima
    i advokatima i crkvi.

    šta smo svi mi ostali budale koji plaćamo ?
    nas niko ne pita, samo nas ugnjetavaju, a vi advokatčići ste mi jako pametni pa se vi ne date...
    mrš tamo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija