Rusima prodaju Železaru za jedan dolar?

Vlada Srbije i ruski holding Junajted grup (United Group), blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se o prodaji Železare Smederevo najverovatnije za jedan dolar, piše Blic.

Vlada Srbije i ruski holding Junajted grup (United Group), blizak vlastima u Rusiji, dogovorili su se o prodaji Železare Smederevo najverovatnije za jedan dolar, piše Blic.

"Železara je u dugovima i velikim problemima. Cilj Vlade je da sačuva radna mesta za 5.000 zaposlenih, pa će Rusi kompaniju najverovatnije preuzeti za jedan dolar. To je i cena za koju je Vlada Srbije kupila Železaru od Ju-es stila", rekao je izvor lista.

Vlada bi, prema tom izvoru, pregovore o prodaji Železare "finiširala" početkom sledeće nedelje. Tada će premijer Aleksandar Vučić otputovati u Moskvu, gde će se sastati sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevim.

List piše da su predsednici iz Junajted grupe Gor Čudopolov i Igor Šamis u sredu sa ministrom privrede Dušanom Vujovićem dogovorili preuzimanje sto odsto kapitala Železare. Podseća se da je iz budžeta Srbije za opstanak Železare u poslednje dve godine dato više od 200 miliona evra.

Junajted grupa osnovana je 2008. godine u Luksemburgu, a najveći deo imovine poseduje u Češkoj i Rusiji. Kompanija posluje u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Africi. "Ova kompanija je takođe povezana sa ruskom vladom", piše list.

  • sven

    03.07.2014 20:15
    Videcemo da li je ovo sve tacno. Uostalom ako ce to da spase radna mesta, zasto da ne, a i drzavu dosta kosta sve ovo.
  • Jovan Mitrović

    03.07.2014 19:03
    Sve je isto...
    Ček. ček...šta je sada ovo? Zar prošla vlast nije nazivana lopovima zbog prodaje željezare za jedan dolar?
    Kako je sada to ispavno kada je u pitanju SNS?
    Hajde neka mi to neki od zombi-glasača SNS-a objasni.
  • vera

    03.07.2014 12:10
    @realno
    Niste u pravu da je otislo po nabavnoj...otici ce mnogo gore po nas sigurno: Zelezarine dugove preuzece drzava tj MI i zelezarine dugove ce otplacivati tri pokolenja unapred, a sigurno se "Braca" Rusi dobiti i subvencije koje cemo opet mi placati...ja stvarno ne razumem zar nije bolje napraviti dobar socijalni program za tih 5.000 dusa,jer ovako potonuce i oni i mi,jer to ne vredi ni pišljivog boba....to treba sravniti sa zemljom. "Veliki vodja" ce precutati sve ono sto ce nam i sto nam je natovario na grbacu preko budzeta,a onda ce da kaze plate i penzije dole jer nema para u budzetu.....da li vam je jasno kako sam ja svakog dana sve srecnija jer mi cerka ne zivi ovde????....da li je jasno kada ste srecni jer putujete da vidite svoje jedino unuce 9 sati???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.