Od večeras vagoni za automobile u vozu Beograd-Bar

U sastav voza na relaciji Beograd-Bar od večeras će biti uključeni i vagoni za prevoz praćenih automobila, saopštile su danas "Železnice Srbije".
U sastav voza na relaciji Beograd-Bar od večeras će biti uključeni i vagoni za prevoz praćenih automobila, saopštile su danas "Železnice Srbije".

Do sada su automobili prevoženi posebnom kompozicijom, koja je iz Beograda za Crnu Goru polazila 40 minuta ranije u odnosu na ovaj međunarodni putnički voz.

Polazak voza, u čijem sastavu će, pored vagona za sedenje, kušet i spavaćih kola, biti i vagoni za prevoz praćenih automobila, nije promenjen. Voz iz Beograda kreće u 18.05 sati i dalje saobraća pomoćnim putem preko Lapova i Kraljeva, zbog oštećenja dela barske pruge prouzrokovane nedavnim velikim poplavama.

Dolazak voza po redu vožnje u Bar je u 9.52 sata, a iz Bara međunarodni voz polazi u 17.00 sati, i od Užica takođe saobraća pomoćnim putem do Beograda, gde stiže u 10.07 sati.

Putnici iz Novog Sada i Subotice takođe imaju mogućnost da se ovim vozom prevezu do Crnogorskog primorja. Direktna kola iz Novog Sada (vagoni za sedenje, kušet i spavaća kola) i Subotice (vagon za sedenje) uključena su u sastav ovog međunarodnog voza.

Vozna karta u jednom pravcu od Beograda do Bara u drugom razredu sa rezervacijom sedišta košta 24 evra, na relaciji Novi Sad - Bar 26,80 evra, a od Subotice do Bara košta 30 evra. Cena ležaja u kolima sa četiri ležaja je devet evra, a u kolima sa šest ležajeva šest evra.

Karta za postelju u kolima za spavanje košta: 15 evra u kabini sa tri ležaja, 20 evra u kabini sa dva ležaja i 45 evra u kabini sa jednim ležajem.

Cena prevoza automobila od Beograda do Bara u jednom smeru košta 30 evra, dok povratna karta iznosi 60 evra. Cene su izražene u evrima, ali je plaćanje u dinarskoj protivvrednosti.

  • Sun

    13.08.2014 14:33
    Cene
    Drzavna firma a sve cene izrazene u evrima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija