Protest ispred Studija B

Na poziv Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) građani se okupili na javnom protestu, ispred zgrade RTV Studio B, u Masarikovoj ulici, u Beogradu.
Na poziv Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) građani se okupili na javnom protestu, ispred zgrade RTV Studio B, u Masarikovoj ulici, u Beogradu.

NUNS je pozvao građane na protest zbog izmena programske šeme i izostavljanjem emisija "Sarapin problem" i "U centru", RTV Studio B. Kako je objašnjeno time je ovaj medij znatno suzio prostor za javni dijalog, a gledaocima je uskraćena mogućnost da čuju različita mišljenja o najvažnijim društvenim temama.

"NUNS smatra ovakvu odluku uredništva RTV Studio B neprihvatljivom i nerazumnom, naročito imajući u vidu činjenicu da je poštovanje javnog interesa u oblasti informisanja obaveza ove medijske kuće koja se finansira najvećim delom sredstvima građana", navodi se u saopštenju NUNS-a.

Na protestu će biti pročitan "Proglas o medijskim slobodama u Srbiji" koji će biti ponuđen novinarima i građanima na potpisivanje, najavljuje NUNS.

  • Neko

    08.10.2014 22:22
    @hronolog
    Misliš da većina Srbije uopšte ima priliku da koristi usluge kablovskih operatera ?
    Ovo poređenje NS sa "ptićima" stvarno nisam skapirao, a u beogradskom odnosu ne nalazim nikakvu "preduzimljivost" do čistu nadmenost i "prestoničku" uobraženost ka "spoljašnjosti" (unutrašnjosti, kako je oni nazivaju).
  • Hronolog

    08.10.2014 08:35
    @ Neko
    Nadam se da shvataš svoju kontradiktornost. Lokalna stanica ipak je dostupna preko kablovskih operatera možda čak i trećini glasačkog tela. Nije malo?
    Beograd ili Novi Sad, može da bude svejedno... što se tiče urbanog načina života-bliži mi je NS, ali više cenim beogradsku preduzimljivost, nego novosadsku lenjost i zabrinutost oko toga ko će gladnim ptićima da prinese hranu, jer im se danas ne leti...Tema može biti predugačka, ali povod, ova vest je nešto što mora da nas drži budnim, da se neko ne bi previše uživeo u ulogu božanstva.
  • Petar Prvi

    08.10.2014 05:24
    @Neko
    Posle tvojih komentara više ne mislim da si Niko...., sada sam siguran.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.