Sindikat: Povećati minimalac na 25.000

Sindikat industrije Srbije ocenio je da bi Vlada minimalac trebalo da poveća na 25.000 dinara, "s obzirom da se očigledno to smatra za granicu siromaštva".
Sindikat industrije Srbije ocenio je da bi Vlada minimalac trebalo da poveća na 25.000 dinara, "s obzirom da se očigledno to smatra za granicu siromaštva".

Najavljenim merama štednje - smanjenjem plata u javnom sektoru i penzija, vlada je odredila donju granicu od 25.000 dinara, a Sindikat industrije Srbije danas je postavio pitanje, zašto je zatim minimalac određen na 21.054 dinara.

"Kako je vlada došla do cifre ispod koje se plate i penzije neće umanjivati nije najjasnije, a jedna od varijanti je da je 25.000 dinara određeno kao granica, jer oni koji imaju manja primanja, ulaze u kategoriju siromaštva", navodi se u saopštenju sindikata.

Minimalna zarada koja iznosi 115 dinara za sat, nije menjana gotovo tri godine iako su parametri na osnovu kojih se određuje doživeli promene.

  • 08.10.2014 09:16
    Ova država ništa ne može da uradi kako treba. Sa jedne strane se uvlači privatnicima dopuštajući da na uplaćuju zarade i da minimalac bude takav kakav jeste. Ako privatnik ne može da plati radniku bar 30.000 Dinara minimalac (a i to je malo) - na račun u banci - a ne u kešu, neka radi sam ili neka zatvori biznis. Vrlo jednostavno. Ali, onda ni to malo privrede ne bi radilo, pa bi svi zaposleni na državnim jaslama, kojih je sve više, ostali bez žute banke. I tako u krug, a sve preko leđa radnika u privatnom sektoru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.