Vučić: Pravosuđe najveći problem u borbi protiv korupcije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da borba protiv korupcije mora da bude trajna misija društva, i da postoji direktna korelacija između borbe protiv korupcije i napretka države, ali da je najveći problem u tome neefiksano pravosuđe.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da borba protiv korupcije mora da bude trajna misija društva, i da postoji direktna korelacija između borbe protiv korupcije i napretka države, ali da je najveći problem u tome neefiksano pravosuđe.

Vučić je rekao da u Srbiji postoji nulti tolerancija na korpupciju i da u tom smislu nema zaštićenih, da je broj podignutih optužnica i otkrivenih dela veći nego ikad ali da je pravosuđe neefikasno.

"I pre tromesečnog štrajka advokata, niko od nas nije mogao biti zadovoljan efikasnošću i efektivnošhcu našeg prevosuđa“, rekao je Vučić. On je istakao da je doneta stragegija za borbu protiv korucpije, kao i akcioni plan, da je usvojen zakon o zaštiti uzbunjivača, i da se rezultati u primeni zakona tek očekuju.

"Ono što jeste suština je da pažnja društva mora da bude na nultoj toleranciji, da jednako osudimo onoga ko će za upis nekog deteta uzeti pare, kao i one druge koji su uzimali stotine miliona iz državnih banaka podmićujući političare", rekao je Vučić. On je istako da je za borbu proiv korpicje potrebna sveobuhvanta i zajednička akcija svih držanih organa i društva, vlade, agencija, nezavisnih tela, policije, tužlašva i sudstva.

Prema njegovim rečima, nedvosmisleno je da je korupcija u proteklih dvadeset godina uništila srpsko društvo, i da je jedan od uzroka što je srpsko društvo sad podeljeno na veliku siromašnu manjinu i malu prebogatu većinu. "Ta podela podriva stabilnost države i društva, i nije rezultat nečijeg uspešnijeg rada već korputnih akvotnosti", rekao je Vučić, ističući da korpucije nema bez državnih organa, politike i javnog posla.

  • tine

    16.03.2015 23:07
    Šizofrenija
    Vučić:Pravosuđe najveći problem u borbi protiv korupcije>Kome se žališ ludaku jedan bolesni;Pa je l sam ja postavio nesposobnog SELAKOVIĆA?
  • Boban

    29.01.2015 21:38
    Nije pravosudje slucajno neefikasno!
    Vučić:...i da postoji direktna korelacija između borbe protiv korupcije i napretka države, ali da je najveći problem u tome neefiksano pravosuđe.
    Nije pravosuđe slučajno neefikasno , bas suprotno, ono je vrlo efikasno! Sudije uzimaju mito od opštinskih sudova pa do Ustavnog suda i to bi lako bilo dokayljivo ali iygleda da to neko ,od gore, ne želi i neće! Kada bi se anketirali građani anonimno sagledale bi se prave razmere ove korupcije.
  • Helen

    10.12.2014 00:07
    Korupcija je velik problem u drustvu i veoma je vazno da su doenseni zakoni koji istu strogo sankcionisu. Jos samo da pravosudje bude efikasnije, kao sto kaze Vucic.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija