Sindikat: Obustava nastave je vid građanske neposlušnosti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da poziv prosvetnim radnicima da 22. decembra na jedan dan u potpunosti obustave nastavu predstavlja vid građanske neposlušnosti.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije saopštila je da poziv prosvetnim radnicima da 22. decembra na jedan dan u potpunosti obustave nastavu predstavlja vid građanske neposlušnosti.

"To je institucija ustanovljena u 19. veku, pa je red da je Srbija otkrije u 21. veku", kažu u tom sindikatu i podsećaju da posle gotovo četiri nedelje zakonskog štrajka država pokazuje "krajnju nezainteresovanost za svoje učitelje, nastavnike i profesore".

I pored toga što više od 1.100 škola u Srbiji štrajkuje, niko ne traži rešenje, a najmanje oni koji mogu da ga pronađu - ministar finansija Dušan Vujović, ministarka lokalne samouprave Kori Udovički i ministar prosvete Srđan Verbić, naveo je taj sindikat.

Povodom izjave ministra prosvete da ne postoji mogućnost izuzeća prosvetnih radnika od smanjenja plata, koje su ispod republičkog proseka, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije je saopštila da zaposleni u obrazovanju ne žele ništa drugo do doslednu primenu mera štednje, po odluci Vlade Srbije. Sindikat smatra da su za izuzimanje od smanjenja plata potrebne uštede u okviru projektovanog budžeta za prosvetu.

  • đoša

    11.12.2014 20:08
    gde je bio sindikat kad se trebalo boriti za jugodent , milan vidak ,novitet ,jugoalat i ostale firme u srbiji! za radnike koji pune budzet!
  • 11.12.2014 16:22
    Uvela bih ja njima plate po učinku. Koliko si naučio đake, tolika ti je plata.
  • Građanin Srbije

    11.12.2014 15:00
    DRŽAVNA PLAČKA I REKET NAD NARODOM
    Podrška prosvetarima u štrajku. Ovih dana su isplaćene prve umanjene plate, SRAMOTA - DRŽAVNA PLJAČKA I REKET.
    Vučiću na, uzmi sve, najedi se, valda će ti biti dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija