Zrenjanin: Počela proizvodnja u "Radijatoru"

Posle više meseci potpune neizvesnosti, 450 zaposlenih u zrenjaninskom "Radijatoru" odahnulo je, jer je struja stigla u pogone, a proizvodnja počela.
- Usvojen je unapred pripremljeni plan reorganizacije, tako da nastavljamo da po njemu radimo u stečaju. Počela je i isplata zaostalih plata po sporazumu koji smo potpisali sa vlasnikom i sada nam ostaje da se nadamo da će, koraci koji su dogovoreni biti poštovani. To, pre svega, znači potpisivanje novog kolektivnog ugovora. Radi se nova sistematizacija radnih mesta, dogovoreno je da radnici koji imaju dve godine do penzije koriste socijalni program, a da se primaju novi radnici. Pre svih, inženjeri - kaže predsednik sindikata u "Radijatoru" Željko Šojić.
 
Šojić ističe da su radnici veoma razočarani kako se država u mesecima krize odnosila prema njima.
 
- Tražili smo pomoć od svih za koje smo mislili da mogu da pomognu. Ministar privrede Željko Sertić nam je pismeno odgovorio da je "Radijator" privatna firma i da država tu ne može da se meša. Pa, valjda smo i građani, iako radimo u privatnoj firmi - rekao je Šojić i dodao da je početak proizvodnje i stabilizacija firme isključivo proizvod radničke borbe.
 
Autor: Dnevnika
  • PERA

    21.03.2016 13:36
    Ma ne Živane, čini ti se..
  • zivan

    21.03.2016 10:36
    Nadam se da nije u pitanju predizborno imitiranje obnavljanja rada tvornice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.