Kikinda: Nova prodaja MSK, cena prepolovljena

Ministarstvo privrede objavilo je novi tender za prodaju paketa akcija koji čini 99,9 odsto kapitala Metanolsko-sirćetnog kompleksa (MSK) iz Kikinde.
Kikinda: Nova prodaja MSK, cena prepolovljena
Foto: Pixabay
Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se nudi na prodaju je 40,88 miliona evra, a početna prodajna cena iznosi 50 odsto od procenjene vrednosti, odnosno 20,44 miliona evra.
 
U paketu akcija koji se prodaje, najveći deo pripada JP "Srbijagas" (88,23 procenata vlasničkog kapitala), a slede Republika (11,68 odsto), Fond za razvoj Republike Srbije (0,01 odsto) i Akcionarski fond a. d. Beograd (0,00109 procenata). 
 
Za kupovinu MSK-a mogu se nadmetati domaće i strane firme koje se bave proizvodnjom organskih hemikalija i ostvarile su prihod od najmanje 150 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini. 
 
Zainteresovani kupci prijave za učešće na tenderu mogu da dostave do 10. avgusta, a otvaranje ponuda je 14. avgusta. 
 
Na prošlogodišnjem tenderu za prodaju MSK nije stigla nijedna ponuda, a tada je dokumentaciju otkupio i preuzeo samo kiparski holding Kronospan chemical Ltd, ali nije dostavio obavezujuću ponudu. 
 
Akcionarsko društvo "Metanolsko-sircetni kompleks" Kikinda je proizvođač hemijskih proizvoda, metanola i sirćetne kiseline, a proizvodnja je krenula 1987. godine. MSK trenutno zapošljava oko 520 radnika.
  • SMile

    31.05.2018 18:53
    Kupiće...
    Kupiće Batica za kil'O ribe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina