Mirović za 021: Pokrajina ne može da smeni direktorku Centra za socijalni rad u Subotici po nalogu ministra

Pokrajinska vlada i njen sekretarijat za socijalnu politiku ne mogu da iniciraju, niti da smene direktorku Centra za socijalni rad u Subotici zbog propusta u slučaju oduzimanja deteta bračnom paru Savić jer Pokrajina te nadležnosti nema, kaže za 021 predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Mirović za 021: Pokrajina ne može da smeni direktorku Centra za socijalni rad u Subotici po nalogu ministra
Foto: 021.rs
Na pitanje 021 da li je sekretarijat do danas postupio po nedavno izdatoj naredbi ministra za rad Zorana Đorđevića o smeni rukovoditeljke ove ustanove, Mirović kaže da se ministar uputio pogrešnoj instituciji.
 
"Direktora Centra za socijalni rad u Subotici može da smeni njegov osnivač, a to je Grad Subotica. Prema tome, pretpostavljam da je ministar tu u načinu komuniciranja pogrešio jer je nalog trebalo da ode prema lokalnoj samoupravi", kaže Mirović za 021.
 
Kako dodaje povodom slučaja oduzimanja deteta koje su Savići usvojili pre oko osam meseci, Mirović navodi da je Pokrajina reagovala i pre ministrovog naloga.
 
"Imajući u vidu greške odgovornih u centru, dali smo pisani zahtev da se utvrdi odgovornost, ispita slučaj i eventualno razreši direktor nekoliko dana pre zahteva ministra. Istraga je u toku i nadamo se najpovoljnijem ishodu, a u interesu deteta", kaže Mirović.
 
Kako je vidljivo iz službenog lista Grada Subotice i nedavnih odluka čelnika ovog grada, direktorka Centra za socijalni rad u Subotici Miroslava Bagavac još uvek nije smenjena.
 
Više o maloj Lenki, trogodišnjoj devojčici koja je oduzeta od usvojitelja nakon uočene proceduralne greške Centra za socijalni rad, čitajte OVDE.
  • Марина

    19.06.2020 19:52
    Укидај, БРЕ!
    Каква септичка јама од покрајине
  • PRAVDA 2.0

    19.06.2020 15:52
    SNS
    Naravno da ne moze, jer je sve bilo u organizaciji njegove partije koja je dovela neke od celnika da se slikaju kako su dobri pa su vratili ljudima dete. ZAMISLITE, u SNS smatraju da su dobri ako vam vrate oduzeto dete!!!
  • Strategija ministra?

    19.06.2020 10:53
    Pitajte ugrožene beskućnike na ulici šta misle o Centrima za socijalni rad i kakvo im je iskustvo!
    Pitajte sve koji su imali posla sa njima!

    Kako je moguće da posle toliko nerešenih prigovora sve ostaje isto i isti ljudi vedre i oblače?!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.