FOTO: Uhapšen odgovorni sa farme Agropadeja zbog zagađenja reke i oštećenje nasipa

Pripadnici policijske Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštitu životne sredine u Кikindi uhapsili su M.J. (42) odgovorno lice firme "Agropadej" iz Beograda.

On je uhapšen zbog sumnje da nije preduzeo mere kako bi sprečio zagađenje reke Zlatice, saopštio je MUP.

Prema navodima u saopštenju, uhapšeni nije postupio po rešenju inspektora Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu od 13. juna, kojim su naložene hitne mere na otklanjanju i lokalizaciji zagađenja nasipa reke Zlatice životinjskim fekalijama koje potiču sa farme "Agropadej", nakon čega je došlo do probijanja nasipa.
 
 
On se tereti za nepreduzimanje mera zaštite životne sredine i oštećenje nasipa, navedeno je u saopštenju.
Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.
  • Aleksandar

    19.07.2022 10:49
    Ima rešenja
    Postoji rešenje za taj problem. Ja mu mogu rešiti. Kada izađe iz pritvora, ako hoće neka se javi. To se odnosi i za druge zagađivače iz stočarske proizvodnje.
  • Saša

    19.07.2022 08:21
    Slažem se sa komentarom "Laloša", s tim da bih to sve naplatio od vlasnika firme i odgovornog lica. Kod nas se odgovorna lica za svoje loše i nezakonite odluke kriju iza firme. Ne može firma da donosi odluke. Odluku donosi vlasnik i svesno i namerno je ovo radio! Ono što bi mu bila primerena kazna je društveno korisni rad i to da to lopatama i ašovima ručno i sam sve ukloni. Kazna bi trajala dok ne ukloni sva go*na koja je rasuo i sve dovede u prethodno stanje!
  • Realista

    19.07.2022 06:12
    stvarni krivac
    Ma nemoguće da je domaća kompanija zagađivala, to su NATO avioni bacali fekalije '99. pa uništili ekosistem, tako su bacali i šasije automobila, stare gume i akumulatore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".