Iz Žablja u svet: Čedomir Božić novi šef Predstavništva Vojvodine u Briselu

Dosadašnji pokrajinski sekretar za poljoprivredu biće novi šef Predstavništva Autonomne Pokrajine Vojvodine u Briselu.

Ova informacija nije objavljena na sajtu Pokrajinske vlade, niti imenovanja ima u Službenom glasniku AP Vojvodine.

Božić je do početka oktobra bio sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ali je podneo ostavku, te je na njegovo mesto došao Vladimir Galić.

Ipak, o novoj poziciji Božić se pohvalio na društvenim mrežama, podelivši fotografiju sa svojim citatom.
 
"Moj doprinos zasnivaće se na izgradnji što boljeg imidža po kojoj je AP Vojvodina prepoznata u Evropi, a to je poslovni ambijent koji nudi brojne pogodnosti za uspešne poslovne aktivnosti", navoe je Božić. 
 
O Božiću 021.rs je pisao povodom njegovog imenovanja na mesto sekretara za poljoprivredu u oktobru 2020. godine. On je 2012. došao na čelo Opštine Žabalj, kao kadar Demokratske stranke, a u pravom trenutku je prešao u Srpsku naprednu stranku. Posle toga je još dva puta biran za prvog čoveka Žablja. 
 
On u svojoj biografiji navodi da je diplomirani ekonomista, a zvanje je stekao na Ekonomskom fakultetu u Subotici. Godinu dana nakon diplomiranja, 2009, zaposlio se u opštinskoj upravi u Žablju.
Prema informacijama Agencije za sprečavanje korupcije, Božić je kao pokrajinski sekretar primao platu od 143.000 dinara mesečno. 
 
Takođe, u svojoj imovinskoj karti ima troiposoban stan, koji je kupio, a kupovinom u poslednje dve godine stekao je i garažno mesto. Ugovorom o poklonu je u poslednje dve godine postao vlasnik njive prve klase, površine veće od 30.000 kvadratnih metara. 
 
Mediji su 2017. godine pisali o izveštaju Državne revizorske institucije za Žabalj, kada su zabeležene nepravilnosti. DRI je naveo da je nenamenski potrošen 161 miliona dinara, od čega je najveći deo na javne nabavke, a najzanimljiviji deo je bila kupovina telefona iPhone, uz poseban zahtevan da boja bude "rose gold". Telefon je plaćen 96.000, izdat je na revers i ne zna se kome je dat na korišćenje.
 
Božić je tada za Blic rekao da je zadovoljan izveštajem revizora, te da su pripremali odazivni izveštaj koji bi objasnio mnoge stvari.
  • Mika

    02.01.2023 10:59
    Crni Cedo
    Cedo moje,blago zemlju Sto te ima,sposoban i skladan covek
  • 1

    16.10.2022 20:57
    коначно
    једва човек дочекао да представља државу у свету, питање је коју ће представљати.
    Ето му прилике да га сваки дан вози службени ауто у Брисел и назад у Нови Сад, као што је то радијо док је био у Жабљу.
  • RadikalA

    15.10.2022 18:47
    Za bolje sutra
    A šta je sa preoranom dolmom uz Tisu. A ko će sad uzimati 20% od konkursa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina