Promene na čelu dva pokrajinska sekretarijata: Galiću i Ercegu nove funkcije

Na sednici Skupštine APV ostavke su podneli sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvu Čedomir Božić i sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić.

Galić je sa prethodne funkcije prešao na čelo Sekretarijata za poljoprivredu, dok je većinom glasova za mesto sekretara za urbanizam izabran Nemanja Erceg. 

Vladimir Galić je rođen u Kikindi, gde ja završio gimnaziju. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1998. godine. 

Nakon pripravničkog perioda, radio je u sopstvenoj advokatskoj kancelariji. Početkom dvehiljaditih bio je predsednik Upravnog odbora Vojvođanske banke i pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
 
Krajem 2005. godine postao je savetnik predsednika Vlade Srbije, nakon čega je u oktobru 2006. postao direktor Agencije za privatizaciju. Potom je ponovo bio savetnik predsednika Vlade Srbije u periodu od maja 2007. do februara 2008, nakon čega se vratio advokaturi. Od 2012. bio je poslanik u Skupštini Vojvodine, a 2016. izabran je za pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu.
 
Nemanja Erceg je takođe rođen u Kikindi, a gimnaziju je pohađao u Srpskoj Crnji. Završio je policijsku akademiju u Beogradu, gde je stekao zvanje diplomiranog oficira policije, dok je diplomirani pravnik postao na Pravnom fakultetu u Nišu. 
 
Od 2008. godine radio je u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a bio je i policijski inspektor za suzbijanje privrednog kriminala u oblasti proizvodnje. Pre nego što će postati sekretar za urbanizam, bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za ovaj resor, u sektoru za čistiju proizvodnju i održivi razvoj.
 
I Galić i Erceg članovi su Srpske napredne stranke.
Skupština je na sednici razmotrila i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2022. godinu u periodu januar - jun 2022. godine. Ukupno ostvareni prihodi, primanja i preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina u periodu januar - jun ove godine, iznosili su 55.129.432.246,42 dinara, što je 61,82 odsto od ukupno planiranih prihoda u budžetu za 2022. godinu. 
 
Rashodi i izdaci u prvih šest meseci ove godine iznosili su 38.144.119.328,09 dinara, što je 42,77 odsto od ukupno planiranih rashoda u budžetu za 2022. godinu.
 
Donete su i odluke o izradi plana za vetroelektranu na teritoriji opština Srbobran i Bečej i zaštiti spomenika prirode u Beočinu, a usvojeni su i godišnji izveštaji o poslovanju javnih preduzeća.
  • Jovana

    18.10.2022 13:13
    Diploma
    Zašto ljudi koji su stručni i završili poljoprivredni fakultet, imaju iskustvo i znanje nikad ne mogu biti na čelu najvažnijih resora Vojvodine? Dokle više?
  • NV

    06.10.2022 08:17
    Pravnik I poljoprivreda,ha,ha,ha...
  • salajka

    06.10.2022 01:26
    Ovaj Galic je bas bio nekad simpatican momak, studirali smo zajedno na pravnom. U sta se pretvori covek, u svakom pogledu!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti