Kineske kompanije hoće da grade saobraćajnice Beograd-Zrenjanin-Novi Sad i Bački Breg-Srpska Crnja

Kineske kompanije zainteresovane su za izgradnju još dve brze saobraćajnice - Beograd - Zrenjanin - Novi Sad i Bački Breg - Srpska Crnja.
Kineske kompanije hoće da grade saobraćajnice Beograd-Zrenjanin-Novi Sad i Bački Breg-Srpska Crnja
Foto: 021.rs
To je rekao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u razgovoru sa ambasadorkom Кine Čen Bo.
Čen Bo završava mandat u Srbiji, tokom kojeg su, kao je rečeno na sastanku, postignuti ogromni rezultati u oblasti infrastrukture u Srbiji, koja je bila najvažnija u saradnji dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Ambasadorka je istakla da je mnogo urađeno u Srbiji, od pruga i puteva na kojima su radile ili rade kineske kompanije, poput projekta metroa i "Čiste Srbije", ali i da su otvorene kineske fabrike, poput Hbisa i Ziđina.
 
Ona je ocenila da su to veliki uspesi saradnje dve zemlje i navela da postoji veliki potencijal za nastavak saradnje Srbije i Кine u oblasti infrastrukture.
 
Vesić je istakao da je ambasadorka lično doprinela razvoju saradnje i odličnih odnosa Srbije i Кine i da će njen mandat ostati upisan zlatnim slovima u istoriji odnosa dve zemlje i diplomatije.
 
Prema rečima Vesića, sporazum o slobodnoj trgovini između dve države koji bi mogao da bude potpisan do kraja godine, dodatno će otvoriti tržište Кine za kompanije iz Srbije i bolju trgovinsku razmenu.
  • Borko

    26.07.2023 08:38
    Politička igra, benigna slika
    Gradnja stranih kompanija, pošto naše "nisu sposobne" jer su ciljano uništavane pa nemaju mogućnost da konkurišu u dogovoru sa onim koji odlučuju u državi, ovo je jedan od direktnih upliva u politiku naše države.
    Mi gradimio za velike novce, vaše novce, a mi koncesije i time VAS DRŽIMO U ŠACI DA NEMATE SVOJU, DRŽAVNU POLITIKU, VEĆ NAŠU.
    TAKO SE NA TKZ. "mala vrata" uvodi KOLONIJALNI SISTEM UZ BLAGOSLOV REŽIMA.
  • pajo patak

    25.07.2023 14:29
    generalno ih zanima Banat
    zbog gajenja pirinča
  • Banderaš

    25.07.2023 13:04
    Srpska septička jama
    1km ćemo platiti 3 puta skuplje od normalne cene auto puta po ravnom terenu + 3-4% više platiti kredit uzet od kineza umesto od Evropske banke za razvon + kvalitet je upitan,a kada ne budemo moći da platimo kinezi će nam uzeti puteve !! I zašto ne bi sklopili posao,a podizvođači gradili za jeftine pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina