U Vrbasu pred izbore dele trotinete, belu tehniku, Pertinijeve igračke...

Jedan od najboljih primera kako se u kampanji za predstojeće izbore krši niz zakona je opština Vrbas.
U Vrbasu pred izbore dele trotinete, belu tehniku, Pertinijeve igračke...
Foto: 021.rs
Funkcioneri opštine, direktori javnih preduzeća, pa čak i članovi i sekretari mesnih zajednica, učestalo ovih dana obilaze kućne pragove i dele poklone po ovoj opštini. 
 
Dele se bela tehnika, trotineti, bicikli, Pertinijeve igračke, trimeri za košenje trave, piše Danas.
 
Fejsbuk stranica SNS-a u Vrbasu redovno izveštava o aktivnostima u vezi sa deljenjem poklona.
 
"Članovi Glavnog odbora SNS Vrbas, zajedno sa aktivistima, obilazili su porodice sa decom, kao i porodice slabijeg materijalnog stanja. Tom prilikom, odneli su im prigodne poklone, trotinet i bicikl za najmlađe članove. Sav prihod za poklone je obezbeđen ličnim donacijama članova i simpatizera stranke", piše u objavi na ovoj društvenoj mreži.
U Udruženju građana "Lokalna alternativa" iz Vrbasa navode da je pre svega u pitanju zloupotreba korisnika socijalne pomoći u stranačke svrhe.
 
Jovan Radović iz Lokalne alternative kaže da, kako se izbori bliže, uticaj na birače, pre svega slabijeg materijalnog stanja, se pojačava.
 
"Radi se verovatno i o zloupotreni evidencije Centra za socijalni rad. Pitanje je i odakle novac za koji oni navode da su prikupili simpatizeri, ali to je neproverivo. Na prošlim izborima je, koliko smo čuli, pored poklona, glas koštao oko 3.000 dinara. Ali se čini da narod polako uviđa svoju grešku podrškom ovoj vladajućoj koaliciji, jer se sada ta loša politika odražava žestoko na standard građana i samim tim su izgleda i pokloni morali biti vredniji, da bi ljude ponovo nagovorili da glasaju za vladajuću partiju", rekao je Radović.
Kako ističe, najveći je problem što u korupciji učestvuju svi slojevi društva, čitav lanac, od glasača koji uzimaju nešto što se ne zna kako je stečeno, da bi zadovoljili neke svoje sitne potrebe koje traju dan ili dva, a pošto se izbori završe na scenu stupaju političari i stranke koje nastavljaju da arče novac građana na već uhodane načine. Jedan, kako zaključuje, odmakao nivo propadanja društva.
 
Saša Mirković iz Lokalne alternative iz Ravnog Sela kaže za "Danas" da već dva meseca predstavnici Saveta MZ, kao i sekretar, inače članovi SNS-a, idu po određenim domaćinstvima te dele belu tehniku, trimere i razne druge pakete.
 
"Oni su izabrani na ove funkcije da predstavljaju sve meštane sela, a ne da prave odabir kod koga će da idu i da nagovaraju za koga da se glasa. To kao predstavnici mesnih zajednica ne mogu da rade. Ali to radi i predsednik opštine i svi njegovi zamenici i tako redom. Što je sramota. Pokloni su pred ove izbore skuplji. Zato što su ljudi izgleda počeli da razmišljaju svojom glavom. Neću da kažem da su svi spremni da glasaju protiv SNS, ali su se malo razbudili, primeti se razlika", kazao je Mirković.
 
Ceo tekst pročitajte na sajtu Danas.rs.
  • Kata

    25.11.2023 14:06
    meni treba
    meni treba ves masina,kome da se javim?
  • Kulturološki šok

    25.11.2023 04:52
    Zloupotreba u čestitom Vrbasu?
    Da li je moguće da u Titovom Čestitom Vrbasu ima zloupotreba?
  • Djoko

    24.11.2023 07:30
    Sa Zabljaka Vrbasanin
    Nemaju glasa ako ne dele posa, sta ce nam igracke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina