Predstavnici Ambasade Indije posetili radnike na gradilištu Linglonga

Predstavnici Ambasade Indije posetili su indijske radnike fabrike Linglong u njihovom smeštaju u Zrenjaninu i podržali njihovu odluku da ostanu u Srbiji dok im ne budu isplaćene pune zarade.
Predstavnici ambasade rekli su da će pružiti punu podršku radnicima Linglonga" da ostanu u Srbiji i dok ne budu dali izjave u policiji i Tužilaštvu, kako bi bili procesuirani svi zbog kojih su dovedeni u položaj žrtava radne eksploatacije, piše N1.
Predstavnici Ambasade rekli su i da će zvaničnim kanalima obavestiti institucije u Indiji o slučaju radnika angažovanih na gradilištu Linglonga, za koje je organizacija Astra podnela prijavu zbog sumnje na trgovinu ljudima.
Tara Rukeci Milivojević iz Zrenjaninskog socijalnog foruma, koja je bila prisutna prilikom posete predstavnika Ambasade, podsetila je i da Ambasada Vijetnama nije ništa uradila da zaštiti svoje državljane koji su se našli u istoj poziciji pre nešto više od dve godine.
 
Ranije je za N1 kazala i da očekuje da institucije u Srbiji ne ponove priču iz slučaja vijetnamskih radnika, odnosno da “postupe po zakonima zemlje, procesuiraju slučaj i pokažu da država Srbija nije zemlja u kojoj kompanije mogu da budu iznad zakona”.
  • zztop

    04.02.2024 10:34
    Sve neki iz zemalja nesvrstanih , sada iz BRICKS-a čemu i srbija teži ...
  • Ivan

    03.02.2024 23:02
    Svi predstavnici su tu osim nadleznih organa..
  • Пера кућни саветник

    03.02.2024 19:54
    Пређо смо на шверц радника и факира ,ништа дуван,конопља,говедина ,AV им гарантовао минималац 45.000 динара а ови се још и буне што нема душека у соби е једино да дувају у зурлу кобра из цегера да се измигољи јел бо стигну ли наше кобре неће им ни турбани на глави остати

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina