Prodao 1.115 vozila, ali nije platio porez: Utajio 100 miliona dinara

Užička policija uhapsila je V. L. (48) iz Subotice zbog sumnje da je poreskom utajom oštetio budžet Srbije za više od 113 miliona dinara, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Prodao 1.115 vozila, ali nije platio porez: Utajio 100 miliona dinara
Foto: 021.rs
U saopštenju stoji da je on kao odgovorno lice jednog privrednog društva iz Subotice, od januara do marta 2019. godine, prodao 1.115 polovnih putničkih i teretnih vozila za šta nije podneo poreske prijave poreza na dodatu vrednost.
Sumnja se i da novac nije evidentirao u poslovnim knjigama, već ga je zadržao i na taj način izbegao da obračuna i plati porez na druge prihode.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Nimbus

    09.03.2024 09:37
    @Nik
    "Kako su registrovani ti automobili?"
    Mislim da nije isto kad ti kupis auto od fizickog lica, pa moras da platis porez, da bi ga preveo. Tada se ne placa PDV, jer nije firma koja zaradjuje od prodaje. To je porez na promet. Kad kupujes od pravnog lica, on posle mora da prijavi porez, u ovom slucaju PDV. A to ovaj nije uradio. Ti savakako dalje registrujes auto najnormalnije.
    Inace, slazem se sa nekim komentarom da im je trebalo 5 godina da to skontaju. Ili je prestao da placa reket.
  • MP

    08.03.2024 11:44
    Znači pet godina im je trebalo
    od 2019 e do danas 2024 e godine da shvate da nije platio porez?

    Važi.


  • Niko

    07.03.2024 15:43
    a zašto?
    Treba Van drugar carinik, drugar koji drži autoplac, drugar koji vam zavrsi osiguranje, drugar limar da malo dotera ako zatreba i naravno, ono najvaznije, drugarska preporuka. Malo uprošćeno, ali vam je to to. Nema greške, izuzev one sistemske, koju ce drugar advokat da ispegla ako prigusti, jer mu je kućni prijatelj drugar sudija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina