Muškarac silovao maloletnicu u Pančevu, pomagao mu dečak od 13 godina

Četrdesetogodišnji D. R. okrivljen je za silovanje šesnaestogodišnjakinje u Pančevu.
Muškarac silovao maloletnicu u Pančevu, pomagao mu dečak od 13 godina
Foto: 021.rs
On se tereti da je u noći između 23. i 24. oktobra 2023. godine, uz pomoć četrnaestogodišnjeg bratanca, silovao maloletnicu, prenosi 013info.rs.
 
Više javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog.

"Postoji opravdana sumnja da je u toku noći između 23.10.2023. i 24.10.2023. godine u Pančevu, u naselju Topola, u kući u kojoj neprijavljeno boravi, upotrebom sile prinudio maloletnicu na čin izjednačen sa obljubom, dok mu je njegov bratanac, dete iz Pančeva, pomogao u savladavanju otpora maloletne oštećene", navodi se u saopštenju.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo silovanje za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od pet do petnaest godina.
 
Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, da okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.
 
Dete rođeno 2010. godine u vreme događaja nije navršilo 14 godina zbog čega prema njemu ne mogu da se izreknu krivične sankcije zbog krivičnih dela, te je Više javno tužilaštvo u Pančevu o ponašanju deteta obavestilo Centar za socijalni rad "Solidarnost" u Pančevu kako bi ta ustanova preduzela mere iz svoje nadležnosti.
Kontakti za žrtve seksualnog nasilja
 
Seksualno i svako drugo nasilje može se prijaviti bilo kojoj policijskoj stanici na broj 192.
 
Psihičku, pravnu i lekarsku pomoć žrtve mogu zatražiti i pozivima na:
 
- SOS linija za žrtve nasilja - 0800 222 003
 
- SOS telefona Autonomnog ženskog centra - 0800 100 007SOS
 
- telefon Centra za podršku ženama - Jedinstveni SOS telefon za Vojvodinu - 0800 101010
  • Zemlja čudesa

    20.03.2024 06:34
    "...izrekne mu meru bezbednosti obavezno lečenje alkoholičara..."

    Kakve sad ovo ima veze sa silovanjem??? Da mu neće računati to što ždere u olakšavajuće okolnosti možda? I ukidajte tu donju granicu krivične odgovornosti već jednom. Klinci sve nekažnjeno terorišu, a njima ne sme ni slučajno da zafali dlaka sa glave jer su, bože moj, maloletni.
  • Joki

    19.03.2024 18:34
    Zaboravih u kojoj "nedemokratskoj" zemlji su uveli hemijsku i fizicku kastraciju za silovatelje.
  • Imre

    19.03.2024 18:06
    Jajca napolje
    Bez dozivotne robije sve drugo ce samo utivati da se ovakvi sluvajevi desavaju.jos gore bice sa ubistvima posle ucinjenog silovanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina