Ruski Krstur dobio novu sportsku halu

Danas je u Ruskom Krsturu, naselju u opštini Kula, otvorena novoizgrađena sportsko-školska hala i seoska manifestacija "Dani krsturske paprike".
Danas je u Ruskom Krsturu, naselju u opštini Kula, otvorena novoizgrađena sportsko-školska hala i seoska manifestacija "Dani krsturske paprike".

Novoizgrađenu sportsku salu površine 3.800 kvadratnih metara u centru Ruskog Krstura koristiće Osnovna i srednja škola "Petro Kuzmjak" sa internatom za 80 učenika, sportsko društvo "Rusin", koje ima tradiciju dužu od 80 godina i u svom sastavu 11 sportskih klubova, Dom kulture i rusinski narodni teatar "Đađa", a koristiće se i za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Predsednik Mesne zajednice Ruski Krstur Vladimir Olear izrazio je zadovoljstvo što je školsko-sportska hala, čija je izgradnja započeta pre jedne decenije - završena. Za njenu izgradnju Fond za kapitalna ulaganja izdvojio je 142,8 miliona dinara, Opština Kula 3,8 miliona i stanovnici Ruskog Krstura, iz mesnog samodoprinosa, 18,1 milion dinara.

"Dani krsturske paprike" obuhvataju nastup više od 60 izlagača, proizvođača paprike i proizvoda od paprike, izložbu proizvoda domaćih radinosti i starih zanata, defile konja, maskenbal za decu i muzički program.

  • janko

    17.08.2014 09:22
    izbori za nacionalni savet
    otvorena je sada pre izbora za nacionalni savet kako bi rusinski tajkun pokupi0 nrkr poene
  • maja

    17.08.2014 08:21
    jeste da je zavrsena pre godinu dana ali nije i otvorena
  • saska

    16.08.2014 17:35
    ...
    Ta ista hala je otvorena vec nekih godinu do dve, ne razumem zasto je tek sad postavljana kaoo nesto sto se sad otvorilo... gluposti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".