Izvučeni dobitnici lutrije od 1,6 milijardi dolara

Dobitni tiketi američke lutrije "Pauerbol", čiji je fond dostigao skoro 1,6 milijardi dolara, prodati su u Kaliforniji, Floridi i Tenesiju, saopštili su danas zvaničnici.

Identitet dobitnika još nije poznat.

Zvaničnici lutrije kažu da bi moglo proći nekoliko sati pre nego što bude potvrđeno da li postoje samo tri dobitnika ili ih ima više.

"Pauerbol" se igra u 44 američke države, okrugu Vašington i dve američke prekomorske teritorije.

Dobitni brojevi su 8, 27, 34, 4, 19 i 10, a izvlačenje je obavljeno sinoć u Talahasiju. Prema zvaničnim podacima, fond za dobitke iznosio je 1,586 milijardi dolara.

U predgrađu Los Anđelesa građani se okupljaju ispred radnje "7-ileven", u kojoj je prodat jedan od dobitnih tiketa, fotografišu se i čestitaju zaposlenima. Radnja će dobiti bonus od milion dolara jer je prodala dobitni listić.

Verovatnoća za dobitak bila je jedan prema 292 miliona.

U večernjim satima pre izvlačenja svakog minuta se prodavalo po 1,3 miliona tiketa, rekao je Geri Grif, direktor lutrije Teksasa.

Prethodno je džek-pot u "Pauerbolu" osvojen 4. novembra 2015. godine, a od tada je prodaja tiketa dostigla vrednost od 2,65 milijardi dolara.

Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti