VIDEO: Plivanje sa otrovnim zmijama sve popularnije

Julijan Gergel sa Univerziteta "Kejs vestern rezerv" sastavio je bazu staništa najopasnijih zmija na svetu, što je dobra vest za sve avanturiste.

Baza podataka namenjena je ljubiteljima zmija šarunica, kako bi prema njoj mogli da organizuju svoj odmor i konačno da uživo vide ova smrtonosna bića.

Iako su smrtonosnije od kobri, šarunice važe za razigrana bića koja će retko kad napasti nekoga. Do sada, prema izveštajima, napadale su ljude samo ukoliko bi se osetile ugroženim zbog adrenalinskih zavisnika, koji često plivaju sa ovim stvorenjima.

Najčešće žive u plitkim vodama zapadnog Pacifika i u istočnom delu Indijskog okeana, ali se može videti i u Japanu, Indoneziji i Fidžiju.

Baza je sastavljena radi očuvanja ovih zmija, jer su zbog klimatskih promena sve ugroženije. Takođe, baza će se koristiti i zbog medicinskih istraživanja, ali i pružanja važnih informacija turistima koji bi želeli da ih vide u prirodnom staništu.

Mapu na kojima žive ove zmije možete pogledati OVDE.



 

Autor: Lonely planet

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.