VIDEO: Kako da na brzinu rashladite automobil koji stoji na suncu?

Zbog letnjih temperatura, mnogi zaziru od ulaska u automobil koji je parkiran na suncu.

Osetljivije osobe i hronični bolesnici rizikuju da izgube svest zbog ulaska u "peć" od automobila, u kome temperature mogu preći i 50 stepeni Celzijusovih.

Iako automobili najčešće imaju klima-uređaje, čak je i njima potrebno nekoliko minuta da spuste temperaturu. Ipak, šta činiti do tada?

Internet, naravno, nudi odgovor na to pitanje, a trikovi koji mogu pomoći vrlo su jednostavni – da se ne biste opekli na volan, kada parkirate automobil trebalo bi da okrenete volan da deo koji ćete kasnije prvi uhvatiti bude s donje strane, a ne na direktnom suncu.

Naravno, još je bolje ako imate senku, a pomoći će i voda. Dovoljno je mokrom krpom prebrisati vruć volan – voda će odmah ispariti, ali će ipak spustiti temperaturu volana za nekoliko stepeni.

Menjač bi trebalo prekriti bilo kakvom tkaninom, a automobil se može rashladiti i spuštanjem prozora na suvozačevoj strani, kao i naglim otvaranjem i zatvaranjem vozačevih vrata, kao što je prikazano u video-snimku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.