FOTO: Prvi put u 30 godina iz Indije se mogu videti Himalaji

Delovi Himalaja nakon više decenija ponovo mogu da se vide iz Indije zbog manje zagađenosti vazduha usled pandemije virusa korona.
Stanovnici grada Jalandhara u saveznoj indijskoj državi Pundžab kažu da ovaj prizor nije viđen gotovo 30 godina, piše SBS Hindi.
 
Himalaji su vidljivi sa 200 kilometara udaljenosti, što pre nije bilo moguće. 
 
 
Indija je jedna od najmnogoljudnijih država sveta, a gradovi u Indiji su među najzagađenijima na svetu. 
 
 
Država je zbog pandemije uvela karantin, pa se zbog manjeg broja automobila na putevima i smanjenog rada fabrika zagađenost vazduha znatno smanjila.
 
 
U Indiji je do sada potvrđeno 5.000 slučajeva zaraze i 149 smrtnih slučajeva od virusa korona.
  • kakvo ce biti?

    10.04.2020 23:38
    vreme sutra
    Meteorolozi su rekli da je “neki vazduh došao i Azije” i zato je zagadjenje kod nas. Bilo je prikazano kako se taj oblak kreće i prelazi preko Srbije. Mislim da je fotomontaža, a opet odakle toliko zagadjenje?
    Za Indiju mi je drago što su smakli zagadjenje, barem se zna šta im je uzrok.
  • @Puniša

    10.04.2020 10:22
    Ajd probaj malo dalje da razmisljas, da nije naftre ne bi nam ni trebale rukavice, maske i ostalo jer planeta ne bila ovako prenaseljena.
  • Hm

    10.04.2020 09:57
    Jeste, mnogo je bistrije, kad idem iz Kamenice vidi se Novi Sad i tvdjava mogo lepse i cistije. Nema smoga i sivila iznad grada. To i dalje ne znaci da nam je vazduh cist na ulicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.