Celo selo ostajalo bez interneta zbog starog televizora

Punih 18 meseci stanovnike sela u Velsu zbunjivalo je što su svakog jutra u u isto vreme ostajali bez širokopojasnog interneta.
Celo selo ostajalo bez interneta zbog starog televizora
Foto: Pixabay
Inženjeri su konačno otkrili razlog - stari televizor emitovao je signal koji je ometao vezu.
 
Grupa inženjera koji su se pretvorili u detektive postali su heroji u selu Aberhosanu nakon što su konačno utvrdili izvor problema, prenosi CNN. Nakon što su više puta bili u selu i nisu otkrili nikakav kvar na mreži, čak su za svaki slučaj promenili kablove u pokušaju da reše problem, ali bez uspeha.
 
Nakon niza testova zaključili su da bi se moglo raditi o fenomenu visokoimpulsnog zvuka, odnosno električnom uređaju koji emituje signal koji ometa širokopojasnu vezu.
 
Uz pomoć tehnologije krenuli su u šetnju selom u šest sati ujutro kako bi locirali električni zvuk.
 
U sedam ujutro 'pokupili' su signal i potraga ih je dovela do stanovnika koji je svako jutro u sedam sati uključivao prastari televizor koji je gasio širokopojasni internet. Posle isključivanja starog televizora selo više nema problema s internetom.
  • Dudarim II

    25.09.2020 10:54
    @ petrovic
    bravo... postoji nešto što se zove CE sertifikat ( kod nas se zvaničn ozove potvrda o saobraznosti ) i koji potvrđuje da el. uređaj ne ometa druge el. uređaje... najbanalniji primer ovakve vrste ometanja su stariji mobilni telefoni i televizori - radio aparati... Ukoliko se sećate kada stari mobilni stavite blizu televizora, još pre nego što počne telefon da zvoni slika na tv-u počne da treperi, a radio uređaj pušta neke čudne bzz bzz bzz zvuke...
  • Dario

    24.09.2020 18:41
    Znači tome služi švedski teve detektor! A ja se godinama pitao!
  • Milan Petrovic

    24.09.2020 17:06
    Tuzlanska ulica 2, Beograd
    Koje su ovo budalastine? Visoko impulsnog zvuka? Imam 56 godina jos nisam cuo ovakvu glupost a bavim se elektronikom i popravljam TV od malena i to bas te stare RIZ EI Nis Grundig ITT Shaub Lorenz Iskra, Philips, Sony itd... Ovo je sramota ko je ovo napisao. Kad bi znao stari TV ima Koaksialni ulaz koji je odvojen ili nije samo sa jednim kondenzatorom a koji propusta fazu ako okrene krivo utikac u zidu. Nekoliko puta sam popravljao moju igricu od Gorenja Elrad ping pong ako se neko seca i faza na izlazu koja prolazi taj kondenzator naravno ide dalje po mrezi sto je sramota da nemaju zastitu na svim pojacalima, razvodnicima itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.