Britanski umetnik slika najveće delo na platnu za Ginisa da bi pomogao siromašnoj deci

Britanski umetnik Saša Jafri već sedam meseci u hotelu u Dubaiju radi na slici na platnu velikoj poput dva fudbalska igrališta, u želji da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda i pomogne siromašnoj deci.
Bosonog na šarenom platnu veličine oko 2.000 kvadratnih metara, rastegnutom u poznatom hotelu u Dubaiju, Jafri želi da sruši svetski rekord za najveću sliku na platnu i zaradi novac koji bi bio namenjen obrazovnim i zdravstvenim inicijativama za siromašnu decu.
 
Iduće nedelje, nakon što završi rad na velikoj slici, ona će biti isečena na 60 komada, a on se nada dodatnim sredstvima kada delovi njegovog "puta čovečanstva" budu stavljeni na aukciju u februaru 2021. godine.
 
Kupci će "posedovati deo najveće ikad stvorene slike, a osim toga imaće deo istorije, dakle deo čovečanstva", rekao je umetnik.
 
 
Jafri radi na svom umetničkom delu od početka pandemije koronavirusa u hotelu u kojem je "zaglavio" nakon zatvaranja. 
 
Pojašnjava da ga je pandemija nagnala da razmisli o načinima spajanja ljudi kako bi se pomoglo deci, posebno onoj koja žive u najsiromašnijim delovima sveta.
 
Deca iz 140 zemalja posredno su učestvovala u stvaranju umetničkog dela, poslavši mu svoje slike.
  • Bela

    27.09.2020 14:53
    Divna ideja!
    Duboki naklon Umetniku!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.