Gradonačelnik preminuo od korone, pa ponovo pobedio na izborima u Rumuniji

Stanovnici jednog sela u Rumuniji izabrali su na lokalnim izborima ponovo istog gradonačelnika, iako je on umro pre dve sedmice od korona virusa.
Gradonačelnik preminuo od korone, pa ponovo pobedio na izborima u Rumuniji
Foto: 021.rs
Meštani smatraju da je on radio dobro i da je zaslužio posthumnu pobedu.
 
Desetine građana u selu Deveselu u Južnoj Rumuniji zapalili su sveće na grobu socijaldemokrate Jona Alimana nakon što su u nedelju završeni lokalni izbori u Rumuniji.
 
Stanovnici tog sela izabrali su ponovo za gradonačelnika Alimana, iako je on pre dve sedmice preminuo od koronavirusa, preneo je Rojters.
 
Aliman je pobedio sa 64 odsto glasova u selu Deveselu, koje ima oko 3.000 stanovnika, i to bi da je živ, bio njegov treći mandat.
 
"Ne verujem da ćemo opet imati takvog gradonačelnika", rekla je jedna stanovnica sela.
 
Aliman je umro 17. septembra u bolnici u Bukureštu, ali njegovo ime je već bilo odštampano na glasačkim listićima i nije moglo biti uklonjeno, saopštili su zvaničnici.
 
Naveli su i da će sada biti održani novi izbori.
 
Uprkos Alimanovoj pobedi, njegova Socijaldemokratska stranka izgubila je lokalne izbore u ključnim gradovima.
  • .

    29.09.2020 17:46
    Ови су гори од нас.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.