Proslava 70 godina vladavine kraljice Elizabete uz koncerte i parade

Bakingemska palata saopštila je danas program svečanosti povodom 70 godina vladavine kraljice Elizabete Druge od 2. do 5. juna kada su predviđeni koncerti i parade.
Elizabeta Druga je 6. februara 1952. godine sa 25 godina postala kraljica posle smrti oca Džordža VI.
 
Kraljica koja sada ima 95 godina postaće 6. februara prvi britanski monarh koji je na tronu 70 godina.
Kraljica vlada Ujedinjenim Kraljevstvom ali je na čelu i 14 zemalja Komonvelta i 14 prekomorskih teritorija.
 
Bakingemska palata je planirala četiri dana proslave, sa javnim događajima i aktivnostima.
Svečanosti će početi vojnom paradom, a zatim će 1.500 gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu i britanskim prekomorskim teritorijama, kao i u glavnim gradovima zemalja Komonvelta, zapaliti baklje da obeleže jubilej, navodi se u saopštenju Bakingemske palate.
 
Planiran je i veliki koncert sa poznatim muzičarima.
 
Svečanost će biti završena raznima paradama pozorišnih umetnika, plesača, uličnih muzičara i predstavnika cirkusa.
 
Biće organizovano i takmičenje u pravljenju pudinga. Kuvari će imati zadatak da naprave novi recept za puding koji će biti posvećen kraljici.
  • Dragan

    11.01.2022 16:28
    Ah
    Gledam slike tada još princeze Elizabete pored oca i kralja Đorđa iz 1941g za vreme bombardovanja Britanije.Princeza je jedno vreme bila bolničarka u vojsci.Inače Britanija je naj više bila u drugom svetskom ratu od 1940-44+Afrika+Kina+Indokina.
  • Mile rent-a mozak

    11.01.2022 11:28
    Ma to je matine program, u odnosu na proslavu 100 godina vladavine srpskog Cara Čipuljka Velikog (računajući od izbora za predsednika odeljenjske zajednice, prijema u SK, nosača bureka u vadikalima, misterioznog nestanka na 30 dana po Tominom osnivanju sns-a, božanski ukazanjem na mestu potpredsednika 31 dan, do ustoličenja za Cara u Zabranjenom gradu. Umorih se od istorije, jebo je ko je izmisli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.