Ginisov rekord: Jagoda teška 289 grama

Ogromna jagoda teška 289 grama uzgojena je u Izraelu i ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najteža ikada viđena u svetu, preneli su izraelski mediji.
Jagoda je nikla na plantaži porodice Ariel u mestu Kadima-Zoran, u centralnom delu Izraela.
 
Ubrana je još pre godinu dana, ali je tek ove nedelje potvrđen rekord.

"Godinu dana smo čekali na rezultate. Držali smo je u zamrzivaču više od jedne godine. Nije više lepa kao što je bila", rekao je Hahi Ariel vlasnik plantaže "Jagode u polju".

Ariel je rekao da se za godinu dana rekordno teška jagoda prepolovila. Ogromna jagoda je lokalna sorta nazvana Ilan koja može dosta da naraste.
 
Izraelski mediji su preneli da je jagoda bila duga 18 centimetara.
 
Prethodni rekord zabeležen je u Japanu 2015. godine u Fukuoki. Ta jagoda je težila 250 grama.
  • Del Potro

    20.02.2022 09:33
    Priroda......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

VIDEO: Najudaljenije mesto na svetu traži radnike

"UK Antarctic Heritage Trust", ekipa koja se brine o održavanju objekata na Antarktiku, zapošljava nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike Ujedinjenog Kraljevstva