Da li i vi uštedite 1.000 evra za tri meseca sa platom od 42.000 - uz to i ne starite?

Dogodilo se to ponovo i sada već deluje da nikada neće prestati. Na Uskrs je na srpskom tabloidnom nebu ponovo vaskrsao tridesetjednogodišnji Beograđanin koji vam otkriva fantastičnu tajnu uspeha.
Da li i vi uštedite 1.000 evra za tri meseca sa platom od 42.000 - uz to i ne starite?
Foto: 021.rs

Naravno, sve je u toj meri glupavo da je od starta providno. Uz to, nakon nekoliko godina ponavljanja kvazi sistema "tri koverte", Beograđanin koji ima platu 42.000, a za tri meseca uštedi 1.000 evra, postaje karikatura tabloidnog novinarstva.

U nedelju, 24. aprila, Kurir je objavio senzacionalnu priču o tome kako "BEOGRAĐANIN (31) UŠTEDI SA PLATOM OD 42.000 ČAK 1.000 EVRA ZA 3 MESECA: Uveo je SISTEM 3 KOVERTE i on provereno funkcioniše!" Senzaciju prati i nadnaslov "MAĐIONIČAR".

Dalje vam je priča možda i poznata, neimenovani sagovornik koji je do pre nekoliko meseci bio nezaposlen i nije imao gotovo nikakve prihode, zaposlio se u administraciji jedne građevinske firme. Odlučio se da bude anoniman, razumite diskreciju, svetu otkriva "samo" najbolji sistem na svetu.
 
Uglavnom, taj Beograđanin odmah odvoji deo plate, kupi 200 evra, koje stavi u kovertu i "zaboravi na njih". Potom morate da imate strogu disciplinu, jer osim koverte u kojoj su evri, treba da imate još dve u kojima se gomila novac. Jedna je za novčanice od 1.000 i 2.000 dinara, druge za "sitniš" od 10, 20 i 50 dinara.
 
Svoj uspeh u uštedi doprinosi i tome što mu roditelji pomažu, a takođe i ne nosi mnogo para sa sobom, druži se po kućama, ne i kafićima, ako ide negde piće ponese "iz bogatog bifea svojih roditelja", živi sa devojkom koja plaća kiriju za stan, pa savetuje i da se prestane sa pušenjem i da se umesto toga uvede "pušačka koverta".
 
Shvatili ste do sada, saveti se nižu, ali je priča i dalje, jednostavno, nebulozna. Prema tabloidnoj računici, pametni Beograđani živi isključivo na tuđ račun, pošto gotovo sav novac od plate odvaja za štednju. 
E sad, mali problem je taj što je Beograđanin od 31 godinu imao isto toliko godina i 2016. godine, kada je ovu priču objavio Blic. Više od pet godina kasnije, potpuno istu priču, sa istim izjavama i čovekom iste starosti, objavljuje i Kurir. Ali nije mu prvi put, isti klikbejt objavio je već u decembru 2017. godine.
 
Osim toga, i sam Blic je reciklirao sopstveni tekst iz 2016. i to samo dve godine kasnije. Isti Beograđanin pojavio se i u Telegrafu i drugim tabloidima.
 
Kako je ranije objavilo Raskrikavanje, tekstova o načinima da se uštedi ima mnogo na internetu. Ukoliko pretražite članke na engleskom, možete videti da se mnogo njih u velikoj meri preklapa sa savetima "Beograđana" iz tekstova iznad. 
 
Stvari su u jednom momentu otišle toliko daleko da su tabloidi objavili romantični klikbejt tekst o devojci Beograđanina, koja je "rekla" kako nema problema što joj momak štedi.
  • Mitra

    28.04.2022 08:12
    Muška sponzoruša!
  • Boban

    27.04.2022 11:55
    126000 za tri meseca,ako mesecno trosi 2000 moguce
  • Stohadin

    25.04.2022 23:50
    Ušteda
    Hvala Tvorcu!!!
    Ima ih koji veruju i da rukovodstvo ove zemlje igra bejzbol u Lipovačkim šumama vikendom protiv vanzemaljaca iz dimenzije "X".
    Čak i da se za navijače organizuje prevoz i donacije u novcu (5000),hrani i hemiji za kuću(5000).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.