FOTO Moskva: Trgovi na kojima su britanska i američka ambasada sada se zovu Donjeck i Lugansk

Rusija je pribegla praksi Vašingtona i preimenovala trgove gde se nalaze američka i britanska ambasada u Moskvi po nazivima dve separatitičke oblasti u istočnoj Ukrajini.

SAD i Britanija nisu priznale samoproglašenje Donjecka i Luganska, ali ruski zvaničnici kažu da će bar morati da priznaju nove adrese ako hoće da im stiže pošta.

Danas je ispred britanske ambasade istaknut natpis sa novim nazivom Trg Luganske Narodne Republike, a od prošlog meseca američka ambasada u Moskvi nalazi se na Trgu Donjecke Narodne Republike.

SAD su međutim igrale ovu igru mnogo duže, navodi AP. 
 
Tokom 1980-ih deo ulice ispred Sovjetske ambasade u Vašingtonu simbolično je nazvan Plaza Andrej Saharov u čast sovjetskog nuklearnog fizičara i vodećeg disidenta i aktiviste za ljudska prava.
 
Od 2018. godine deo avenije ispred nove ruske ambasade u Vašingtonu zove se Boris Njemcov Plaza. Njemcov, opozicioni vođa koji je vodio proteste protiv Putina i radio na otkrivanju korupcije ubijen je blizu Kremlja 2015. godine.
 
 
Ruska ambasada u Londonu za sada je na nepromenjenoj adresi Kensington Palas Gardens.
  • Vladimir Jokanovic

    12.07.2022 13:46
    Imali su Ameritakvih poteza i ranije. Francuze su kaznili za neučestvovanje u invaziji na Irak tako što se u Mekdonaldsu pomfrit više nije zvao frenč frajz nago liberti frajz.
  • Zare

    10.07.2022 13:06
    Ogromna zemlja a tako maliciozan karakter.
  • zgađen

    09.07.2022 05:48
    Igračka plačka
    Igraju se ko mala deca sa tim nazivima ulica i trgova, ali sve njihove igre nisu tako bezazlene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.