Rekordnih 433 dobitnika na lutriji na Filipinima - pokrenuta istraga

Rekordna 433 dobitnika izvučena su za glavnu nagradu nacionalne lutrije na Filipinima, zbog čega je upućen poziv na pokretanje istrage.
Rekordnih 433 dobitnika na lutriji na Filipinima - pokrenuta istraga
Foto: Pixabay
Ovo je najveći broj dobitnika glavne nagrade u igri "Grand loto" u istoriji, prenose lokalni mediji.
Dobitnu kombinaciju za nagradu od oko četiri miliona dolara prošlog vikenda činio je niz brojeva koji su svi deljivi sa devet. Lider političke manjine u senatu Koko Pimental pozvao je na pokretanje istrage zbog "sumnjivih" rezultata.
Jedan stručnjak rekao je za BBC da su šanse za ovako veliku grupu dobitnika jedan prema "jedan sa 1.224 nule".
 
"Ne znam da izgovorim taj broj pošto je tako veliki. Broj molekula u poznatom univerzumu ima 80 nula", izjavio je profesor matematike na Univerzitetu Filipina Gvido David.
 
Učesnici igre "Grand loto" biraju šest brojeva od 1 do 55. Da bi dobio džekpot, igrač mora da pogodi svih šest brojeva koje izvuče organizator lutrije.
 
"Ove loto igre imaju odobrenje od Republike Filipina. Zato je potrebno da očuvamo i zadržimo integritet igara na sreću", rekao poslanik Pimental uz poziv da se sprovede istraga o ovom neobičnom rezultatu.
  • Petar

    05.10.2022 18:05
    Znam. Ukrcali su se u voz vremeplov,onaj iz "Povratka u budućnost 3". Mislim da bi to prošlo na sudu...bar kod nas...sigurno. J*bote, bolji sam advokat od Đuke.
  • Dragana

    04.10.2022 10:50
    Nek pitaju bizona
    Možda su i kod njih krečili u pola noći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.