Pismo kraljice Elizabete iz 1966. godine prodato na aukciji u Nemačkoj za 8.300 evra

Lično pismo nedavno preminule engleske kraljice Elizabete II u subotu je prodano na aukciji u Nemačkoj za 8.300 evra, objavili su organizatori.
Pismo kraljice Elizabete iz 1966. godine prodato na aukciji u Nemačkoj za 8.300 evra
Foto: Beta/AP
O kupcu se zna samo da je žena koja živi u inostranstvu.
Pismo je prodato na aukciji koju je organizovala aukcijska kuća Eppi u Štutgartu.
Pismo je upućeno nemačkoj jahačici Eti Pleš, rođenoj Mariji Grefin fon Vurmbrand-Štupah, čiji su konji dva puta pobedili na prestižnoj trci Epsom Derby u Engleskoj.
 
Kraljica piše "dragoj gospođi Pleš" da je bila "oduševljena lepom slikom konja" u njenom letnjem utočištu u Sandringamu, "koju sam od Vas i gospodina Pleša dobila za Božić".
 
Zatim kraljica, koja je tada imala 40 godina, zaključuje svoje pismo zahvalnosti uvidom da je strpljenje možda najvažnija osobina u uzgoju konja, uz malo sreće.
 
Ferdinand Benedikt Epli iz aukcijske kuće je rekao kako je očekivao da će za pismo biti zainteresovane dve skupine ljudi. Licitacija je počela s cenom od 2.600 eura.
 
"Ima entuzijasta koji traže poštanske pošiljke sa zanimljivom istorijom ili od istaknutih pošiljalaca, a tu su i obožavatelji britanske kraljevske porodice", rekao je uoči aukcije za dpa.
 
Elizabeta je preminula u septembru u 97. godini.
 
Osim kraljičinog pisma, na aukciji u subotu u ponudi je bilo i pismo Bakingemske palate iz kabineta Lejdi Dajane.
  • 002211

    28.11.2022 13:30
    I šta s pismom koje vredi tako puno? Za muzej u Nemačkoj ili privatno, onako, da se prave važni..?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.