Dobio račun za grejanje od 1,6 miliona evra

Nemac iz Norderšteta, u pokrajini Šlezvig Holštajn, ostao je bez teksta kada mu je na kućnu adresu stigao račun za grejanje od neverovatnih 1,6 miliona evra.
Dobio račun za grejanje od 1,6 miliona evra
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako on navodi u video klipu, u kojem je izbacio sav svoj bes, od gradskog preduzeća "Stadtwerke Norderstedt", on bi za daljinsko grejanje trebalo da plati 1.647.620,33 evra za procenjenu godišnju potrošnju od 9.840.000 kilovatsati.
Kako prenose nemački mediji, ovaj vatrogasac iz Norderšteta kraj Hamburga kaže da bi, sa ovakvom procenom gradskog preduzeća, mogao da se greje ceo kvart. Ipak, on je ukazao i na to da se greške dešavaju i da je svima to jasno, ali u slučaju da je ovo pismo dobio neko stariji, ne bi dobro završilo.
"Da ovo dobije 90-ogodišnja baka, ona bi već bila mrtva zbog ovog računa", ogorčeno kaže muškarac. 
 
On se u svom sedmominutnom videu pita da li je moguće da baš niko ne obraća pažnju šta šalju korisnicima.
 
Iz gradskog preduzeća su samo kratko odgovorili da je došlo do greške u sistemu koja je povećala ukupni iznos za faktor 1.000.
  • muzicar

    30.11.2022 20:29
    ovo nije vatrogasac
    na pokrivalici je Diter Bolen - Dieter Bohlen, nemacki muzicar i clan zirija njihovog supertalenta
  • AV

    29.11.2022 14:01
    Je li poskupelo grejanje kod nas kako su krenuli da obracunavaju u kW?
  • @Vera

    29.11.2022 12:21
    Pa i kod nas je krenuo obračun u kW
    Doduše, ima i koliko je kubika potrošeno, ali obračun je u kW

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.