FOTO: Na paradi u Nemačkoj Putin se kupa u kadi krvi, melje planetu i ljubi đavola

Povorke pokladnog ponedeljka, okupljanja koja spadaju u vrhunce karnevalske sezone u Nemačkoj, počele su u ponedeljak da prolaze gradovima Diseldorfom i Kelnom, prvi put nakon tri godine pauze.
Oba grada poznata su u Nemačkoj po tome što su domaćini najvećih karnevalskih slavlja u zemlji.
Karnevalska kola u ovogodišnjim povorkama u oba grada uključivala su i satirične poglede na rusku invaziju na Ukrajinu. Tako je na jednima ruski predsednik Vladimir Putin prikazan kao vampir koji gura svet kroz mašinu za mlevenje mesa i ljubi đavola.
U povorci u Diseldorfu prikazan je Putin kako se kupa u krvi u kadi obojenoj u ukrajinske plave i žute boje.
 
 
Jedan od prikaza odnosio se na iranskog mulu zapetljanog u nepokrivenu kosu Iranke.
 
"Mislim da vam je u lošim vremenima potrebna dobra subverzivna satira", rekao je uoči parade istaknuti diseldorfski brodograditelj Žak Tili.
 
Proslave pokladnog ponedeljka u Kelnu ove godine obeležavaju 200. godišnjicu. Paradu su 1823. godine osnovali bogati građani koji su želeli da uvedu red u karnevalski haos.
 
Parada je 2020. i 2021. otkazana zbog pandemije koronavirusa. Godine 2022. održani su masovni protesti protiv ruske invazije na Ukrajinu.
 
Organizatori parade u Diseldorfu bili su zabrinuti da celu stvar ne ugroze klimatski aktivisti, koji u poslednje vreme protestuju povremeno blokirajući saobraćajnice. Kao iskaz podrške akciji protiv klimatskih promena ta tema je takođe našla mesto u povorci, prikazujući aktivistu iz klimatske protestne grupe "Last generation".
  • Sasa

    22.02.2023 17:45
    Pa dobro, sad kad bi pravili kade sa zapadnim liderima bili bi to pre olimpijski bazeni al to nije po holivudskom scenariju..
  • B

    22.02.2023 10:47
    A pitaju se da li će zabraniti Letu 3 da učestvuje na Evroviziji.
    Ne bi me čudilo da su već dogovorili da pobedi
  • Neki

    21.02.2023 23:44
    Karneval....
    Eto to je karneval, svog premijera i predsednika spalili....
    https://net.hr/danas/hrvatska/nemilosrdna-osveta-u-kastel-starom-pogledajte-kako-su-gorile-lutke-milanovica-i-plenkovica-7b11478e-b21a-11ed-a1ac-8a58aa512e28/9211dab0-b21b-11ed-bd8d-322b72cadecb

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.