VIDEO: Registarska tablica prodata za 15 miliona dolara

Osim automobilima, danas se isplati trgovati i nekim drugim artiklima koji su povezani sa automobilima, poput na primer registarskih tablica.
VIDEO: Registarska tablica prodata za 15 miliona dolara
Foto: Pixabay
Gotovo svake godine svedočimo rekordnim iznosima plaćenim za komad metala koji na kraju nosi neki posebni automobil. Ali da stvar bude bizarnija, milionski iznosi plaćeni za takve tablice redovno su veći od vrednosti samih automobila.
Mnogi će se setiti krajnosti, starog Volva V70 koji se prodavao za 20 miliona dolara zahvaljujući registarskoj tablici s natpisom Njujork.
Inače, nepisano pravilo je da tablice s manjim brojem znakova redovno prolaze najbolje na aukcijama i postižu milionske iznose.
 
 
Jedna takva pojavila se nedavno na aukciji u Dubaiju. Prošle godine je dobrotvornu aukciju Most noble Numbers obeležila tablica "AA8" koja je postigla cenu od gotovo deset miliona dolara. Ove godine je aukcija opet održana, a najvišu cenu postigla je tablica "P7" - čak 15 miliona dolara. Time je oboren rekord iz 2008. godine, kad je Saed Abdul Ghafar Khouri pločicu "1" platio oko 14,2 miliona dolara.
 
Dobra je vest da se sredstva uplaćuju u dobrotvorne svrhe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.