VIDEO: Sada možete virutelno prošetati svemirskim brodom Enterprajz

Novi sajt je omogućio fanovima franšize "Star Trek" i drugim radoznalcima da istraže svemirski brod Enterprajz iz udobnosti svojih domova.
Preko sajta Roddenberry.x.io je moguće istražiti most svemirskog broda, ali i druge njegove delove.
Oni koji posete stranicu mogu razgledati različite dizajne i konfiguracije mostova za svaku varijantu legendarnog broda koji se pojavljivao u filmovima i TV serijama. 
Takođe, postoje opcije za istraživanje drugih "Star Trek" brodova poput Vojadžera, a stranica nudi 3D modele (360 stepeni) mnogih varijanti brodova iako je fokusirana na Enterprajz. 
 
Fanovi mogu da pronađu i vremensku liniju razvoja broda tokom postojanja franšize, dok je moguće pročitati i informacije o značaju svakog dizajna za franšizu "Star Trek".
 
Prema Smithsonian Magazineu, Roddenberry Estate, Roddenbery Archive i tehnološka firma Otoy su sarađivali kako bi kreirali portal u čast kraja serije "Star Trek: Picard".
 
U projektu su pomogli neki poznati umetnici iz "Star Treka" među kojima su Deniz i Majkl Okuda, Daren Dočterman, Dag Dreksler i Dejv Blas.
 
"Pomoću ove tehnologije možemo da vratimo publiku u prošlost kao da je bila na setu tokom snimanja, pružajući prozor u nove dimenzije 'Star Trek' univerzuma", rekao je Džuls Urbah, direktor kompanije "Otoy".
 
U budućnosti će portal sadržavati glas preminule glumice Mejdžel Baret - Rodenberi, koja je davala glas Enterprajzovom kompjuteru godinama. Rodenberi je preminula 2008. godine, a Džin Rodenberi 1991. godine.
Kreatori portala su objavili i kratak video u kojem je narator glumac Džon de Lansi, a koji objašnjava svaku verziju Enterprajzovog mosta od početka o danas.
 
 
Stepen detalja interaktivnog 3D modela mosta je iznenađujuće visok i sadrži čak i konzole i turbo liftove.
 
Istina, portal još ima nekoliko tehničkih problema koji su u procesu rešavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.