Peking zabeležio najtopliji dan u junu od početka merenja

Peking je danas zabeležio najtopliji dan u junu od početka merenja, javila je nacionalna meteorološka služba dok je u velikom delu severne Kine živa na termometru prešla 40 stepeni Celzijusa.
Meteorološka stanica Nandžiao, na jugu Pekinga, referentna za glavni grad, registrovala je temperaturu od 41,1 stepen Celzijusa u 15.19 po lokalnom vremenu, saopštila je nacionalna meteorološka služba.
Time se prevazilazi za pola stepena mesečni rekord od 40,6 stepeni Celzijusa, koji je ta stanica izmerila u junu 1961.
Stanica je saopštila da su temperture više od 41 stepen Celzijusa izmerene tri puta od početka merenja i dodala da će temperature nastaviti da budu visoke naredna dva dana i da će dostizati između 38 i 39 stepeni Celzijusa.
 
Druge meteorološke stanice oko glavnog grada zabeležile su danas još više temperature, tako je u Tangheku severno od Pekinga izmereno 41,8 stepeni Celzijusa i time je to postalo najtoplije mesto u zemlji.  
 
U susednom gradu Tiandžinu, od 13 miliiona stanovnika, temperatura je takođe porasla, i stanice u zapadnom okrugu Sišing su registrovale najtopliji dan u junu od početka merenja sa 40,6 stepeni Celzijusa. 
 
U celoj zemlji oko 17 meteoroloških stanica danas je registrovalo rekordno visoke temperature, javio je Nacionalni meteorološki centar.
  • Imre

    23.06.2023 11:23
    Ne vazi pod sljivom
    To je iz Pekinga prognoza za svoje stanovnistvo u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.