FOTO: Tamara Vučić predstavila prvi nacionalni parfem "Zemlja jorgovana"

Vesna De Vinča i Tamara Vučić predstavile su u Parizu prvi nacionalni parfem "Zemlja jorgovana", koji će biti kreiran u najstarijoj fabrici parfema na svetu "Mejzon Doran".
Parfem je predstavljen povodom modne manifestacije "Serbian Fashion Day 2023".
 
Supruga predsednika Srbije imala je na raspolaganju četiri mirisne note od kojih će jedna, po njenom izboru, ubuduće predstavljati nacionalni miris naše zemlje, nakon čega je sa De Vinčom i vlasnikom parfimerije Bašarom Nasrijem u čast ovog događaja posadila drvo jorgovana ispred vile muzeja Doran, navodi se u saopštenju.
Autor ovog parfema je najstarija fabrika parfema "Mejzon Doran", osnovana 1780. godine u predgrađu Pariza. Fabrika koja je u 18. veku kreirala parfeme za francusku kraljicu Mariju Antoanetu i danas ostaje verni čuvar originalne misije svojih osnivača, nudeći 53 ekskluzivne esencije parfema.
 
"Parfemi imaju moć da naglase lepotu i jedinstvenost svakog pojedinca. Rekla bih da su izuzetno moćni, jer u treptaju oka mogu da vam vrate drage uspomene, da sačuvaju određene situacija ili ljude od zaborava", rekla je Tamara Vučić.
Cilj predstavljanja nacionalnog parfema je promocija srpske kulture i kreativnosti, što ga čini ambasadorom našeg bogatog kulturnog nasleđa u svetu, navodi se u saopštenju.     
 
Vlasnik najstarije fabrike parfema i istoimenog muzeja "Doran" Bašar Nasri rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što ima priliku da kreira nacionalni parfem Srbije, a ujedno i prvi parfem jedne zemlje.
 
Tema ovogodišnje manifestacije je život i delo Nikole Tesle i realizuje se pod pokroviteljstvom Tamare Vučić i Ministarstva spoljnih poslova. 
 
  • Dragan

    16.03.2024 22:54
    Rusija ima svoj nacionalni parfem ("Красная Москва", Crvena Moskva), Litvanija ima svoj nacionalni parfem ("Lietuvos Kvapas", Miris Litvanije), verovatno i druge države, ali ne znam njihova imena. Ovima, dakle, pristupa sad i Srbija sa "Zemlja Jorgovana". Što da ne.
  • S56

    19.11.2023 07:06
    Bolje nego gas maske
    Tako treba. U državi je mnogo smrada pa nam treba mnogo parfema.
  • Kuku lele

    18.11.2023 18:54
    Molim Vas jedan taj parfem za mene besplatno i dobicete moj glas na izborima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti