Tužba 'Dolčea i Gabane' protiv 'Dolčea i kafane'

Svetski poznati dizajneri luksuzne garderobe "Dolče i Gabana" tužili su Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala "Dolče i kaffana".
Svetski poznati dizajneri luksuzne garderobe "Dolče i Gabana" tužili su Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala "Dolče i kaffana".

Iako ova kafana radi skoro godinu dana, Filipović kaže da ranije nisu imali probleme, dok im pre dve nedelje nije stigla tužba.

Preko advokatske kancelarije u Beogradu, stigla nam je tužba iz Privrednog suda. Iznenadio sam se kad sam video da nas tuže "Dolče i Gabana", a da je sud vrednost spora odredio na čak 500.000 dinara - priča Filipović.

Specifično ime kafane, bilo je simpatično vlasniku, ali i gostima. Ipak, sada će zbog toga morati na sud.

- Tražili su nam da promenimo ime kafane, ali i da platimo sudske troškove. Još ne spominju kolika bi mogla da bude odšteta jer će se o tome tek raspravljati na sudu - kaže vlasnik.

Kafana bi trebalo 1. oktobra da proslavi godišnjicu rada. - Da stvar bude gora, ročište nam je zakazano baš za 1. oktobar. Tako da za rođendan imamo jednu kaznu i suđenje - priča dvadesetdvogodišnji Filipović.

Ovaj kafić ima svega nekoliko stolova i nalazi se u centru Beograda. Ideju za ime, koje bi moglo skupo da ga košta, dobio je, kako kaže, spontano u razgovoru sa bratom.

- Moj rođeni brat i ja smo razgovarali o tome kako bi kafana mogla da se zove. Izabrali smo da to bude simbolično ime i zbog toga što smo braća i prezivamo se Filipović, ostavili smo u imenu kafane, dva slova "f", otud "Dolče&kaffana" - priča vlasnik.

  • Srbijanac

    13.09.2013 11:29
    @Borislav
    A zar je zabranjeno da "frajer od 22 godine" ima kaffanu?

    Pa, pun ti je Beograd direktora i šefčića u javnim preduzećima sa 25 i 26 godine starosti, kako li samo brzo "uznapredovaše"????
  • borislav

    13.09.2013 09:45
    A ja ne mogu, a da ne primetim da frajer od 22 godine ima kafic u centru BG. Ne kazem nista, mozda je posteno zaradio... samo primecujem
  • -

    12.09.2013 19:08
    -
    vid' molicu ja da legalizuuem soffver a kasta i dalje da se za.ebava.

    neka plate. pravite se svi blesavi. diznijevci su 90-ih podigli tuzbe protiv madjarskih ringispila na kojima se nalazio miki maus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.