SAD: Pojedine državne agencije i dalje koriste flopi diskove

Sudeći po listu New York Times, Federalni registar Sjedinjenih Američkih Država i dalje dobija dokumente na flopi diskovima, uprkos tome što postoji tehnologija koja bi mogla da digitalizuje ceo proces.
Sudeći po listu New York Times, Federalni registar Sjedinjenih Američkih Država i dalje dobija dokumente na flopi diskovima, uprkos tome što postoji tehnologija koja bi mogla da digitalizuje ceo proces.

Ogranak Nacionalinog arhiva, Federalni registar je dnevni žurnal vlade SAD koji objavljuje javna saopštenja vladinih agencija.

Uprkos tome što mnogi kompjuteri danas nisu opremljeni flopi drajvom, osoblje Federalnog registra i dalje dobija pojedine dokumente na flopi diskovima zato što pojedine vladine agencije nisu unapredile svoju tehnologiju.

Akt Federalnog registra od agencija traži da dokumente predaju na papiru, CD-ROM-u ili flopi disku, a čak postoji i opcija stvaranja digitalnog potpisa i slanja dokumenata putem interneta. Pojedine agencije su unapredile svoje servise novim sistemom koji koristi mejlove, ali neke nisu usled manjka sredstava.

Nije dozvoljeno koristiti fleš drajvove i SD kartice pošto se oni ne spominju u aktu. Registar bi voleo da zakon bude dopunjen fleš drajvovima i SD karticama, ali dok se to ne promeni, i dalje će biti prisiljen da prima flopi diskove.

  • 09.12.2013 08:04
    A u Srbiji stara dobra Olimpija...
  • Digitalno

    09.12.2013 07:59
    Na flopi disku su podaci takodje digitalni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.