Opozicija usvojila deklaraciju - formiranje vlasti kao rušenje ustavnog poretka

Opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora usvojila je u Beogradu deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata "lažnih izbora" smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.
  Opozicija usvojila deklaraciju - formiranje vlasti kao rušenje ustavnog poretka
Foto: FoNet
U deklaraciji se navodi da će takvu vlast smatrati nelegitimnom i protiv nje će se boriti svim vrstama otpora i građanske neposlušnosti.
 
"Nastavićemo borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore svim raspoloživim legitimnim sredstvima sa ciljem demokratizacije Srbije", navodi se u deklaraciji. 
 
Dodaje se da će se suprotstaviti nasilju, "posebno svakom ekstremizmu povezanom sa režimom".  "Obavezujemo se na solidarnost u zaštiti svih ugroženih građana koji se nađu na udaru pesnice vlasti zbog drugačijeg mišljenja ili kritičkog delovanja i pružićemo pomoć i zaštitu ugroženim ljudma i grupama", stoji u deklaraciji. Takođe, navodi se da će u tom pravcu nastaviti saradnju sa svim organizacijama i pojedincima koji imaju isti cilj.
 
"Nastavićemo razgovore sa predstavicima Evropske unije i drugih zemalja i organizacija koje podržavaju demokratkse vrednosti, slobodu medija i poštene izbore", ističe se u deklaraciji. 
 
Deklaraciju je okupljenima pročitao lider Pokreta za preokret Janko Veselinović, a prisutni su je usvojili jednoglasno podizanjem listića na kojima piše "Bojkot". Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim su krenuli u protestnu šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije. 
  • Observer

    02.02.2020 15:05
    @Sever Srbije
    “Ovi menjati naravno al za vase nikada,moraju posteni i nacionalno osvesceni da se pojave.“

    Odakle da se pojave, tako neko dođe (gde?) i samo kaže:” Ja sam nov, glasajte za mene!” kao Beli misliš?

    Kada smo kod nacionalno osvešćenih, pitao sam te, ali nisi odgovorio, zašto su AV i Diploma tako odjednom promenili politiku za 180 stepeni?
    Oni promenili politiku i odjednom DS “pao”?
    Ko je “podigao” pregovore sa kosovskim Albancima sa tehničkog na nivo premijera i zašto, DS ili SNS?

    Zar misliš da bi danas, uz sve pritiske, hajku i medijski mrak vladajućeg SNS-a i njihovih trabanta, iko od lopova ostao u DS-u i celoj opoziciji, a da nije u zatvoru?

    Sav škart je odavno preleto u SNS.
    Sadašnja prava opozicija (koja je za bojkot) je odavno “pročistila” svoje redove.

    Vidim, dobar si momak i zato ti ovako i pišem.
    Ne nasedaj režimskim medijima.
  • Sever Srbije

    02.02.2020 13:47
    Kuglager,Observer
    Napisah da svi bar 20 poslednjih god,ne racunam ratne 90- te i pogubno vreme titoizma,koriste kvazidemokratiju. Clan nisam al naravno da sam protivnik vasih partija lopova i izdajnika dokazanih. Ove menjati naravno al za vase nikada,moraju posteni i nacionalno osvesceni da se pojave.
  • Kuglager

    02.02.2020 09:45
    @ sever srbije

    Kakva je razlika između navedenog u tvom tekstu i aktuelne vlasti?

    Lepo si opisao svoju partiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.