Gradonačelnik Šapca izlazi na lokalne izbore, SzS navodi da je sam sebe diskvalifikovao iz tog saveza

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i jedan od lidera koalicije Zajedno za Srbiju, odlučio je da izađe na lokalne izbore u tom gradu.
Gradonačelnik Šapca izlazi na lokalne izbore, SzS navodi da je sam sebe diskvalifikovao iz tog saveza
Foto: Screenshot
On je to saopštio u video poruci na svojoj Fejsbuk stranici.
 
"Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca, naših saveznika, sa kojima smo i na prošlim izborima, učestvujući na jednoj izbornoj listi, građanima dali mogućnost da odbranimo normalan život u našem gradu", rekao je Zelenović. Pokrajinske i republičke izbore će, kaže, bojkotovati.
 
On je na konferenciji za novinare rekao da je takvu odluku doneo Glavni odbor ZZS, a jedini protiv bio je Srđan Srećković.
 
"Na izborima 26. aprila odlučićemo da li nastavljamo da gradimo Šabac, a postoji jasan plan da svi građani rade i zarađuju više. Na lokalnim izborima odlučujemo o daljoj sudbini grada", rekao je Zelenović.
 
Na prethodnim lokalnim izborima Lista Nebojše Zelenovića dobila je 32,4 odsto glasova, lista Zapadne Srbije i Nemanja Pajić dobila je 13,5 odsto glasova, dok je SNS osvojila 33,3 odsto glasova, a SPS 5,5 odsto.
 
SzS: Sam je sebe diskvalifikovao
 
Donošenjem odluke o učesću na lažnim izborima ZZS je sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada Saveza za Srbiju (SzS) i srpske opozicije koja bojkotuje izbore i poštuje obaveze prema građanima iz Sporazuma sa narodom, saopštio je SzS.
 
"U septembru je doneta odluka o bojkotu prolećnih lažnih izbora Aleksandra Vučića na svim nivoima: republičkih, pokrajinskih i lokalnih", podseća SzS i dodaje da nastavlja kampanju bojkota izbora u celoj Srbiji.
 
"Pozivamo građane da nam se priključe u cilju stvaranja uslova za normalan život, za šta su slobodni izbori osnovna pretpostavka", navedeno je u saopštenju SzS.
  • pokrajinac

    24.02.2020 11:36
    Živo me interesuje koje to pokrajnske izbore dotični bojkotuje u Šapcu???
  • Remus

    23.02.2020 20:23
    Potpisao sam sa zenom Ugovor o nevaranju. Sada, kada sam je ubrzo prevario sa drugom i to priznao svima u kafani a i kuci, ona se buni i trazi razvod. Mislim da je bas neprincipijelna. Da li je?
  • mile

    23.02.2020 18:25
    hrabro i dosledno
    zar nije trebao da poslusa gradjane svog grada ??!!da li treba da mu bude vazniji djilas i jeremic , koji svoju karijeru grade,gazeci sve one koji ih mogu ugroziti ??ugovor sa narodom ??!! pa gde je sad taj narod, kad treba na trgovima pokazati sta misle o vlastima ?? u misjoj ruuupi !! a tih nekoliko desetina koji protestvuju , treba da ispastaju za taj ceo "narod "?!posteno ???politika se vodi u bg , i to treba bojkotovati svakako ,kao 1997, ali tada je lokal izdrzavao i organizovao sve ono sto ce sada zamreti ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.