Vučević: U naredne dve nedelje znaćemo s kim idemo na izbore u Novom Sadu

Šef vladajuće Srpske napredne stranke u Novom Sadu Miloš Vučević govorio je o potencijalnim koalicionim partnerima na predstojećim izborima, Tomislavu Bokanu, ali i mogućoj ponovnoj saradnji sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije (POKS).
Vučević: U naredne dve nedelje znaćemo s kim idemo na izbore u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Srpska napredna stranka na vlasti je u Novom Sadu od jeseni 2012. godine, a malo je verovatno da na proleće neće dobiti još jedan mandat za upravljanje gradom. U trku za novi mandat naprednjaci će krenuti sa Milošem Vučevićem kao nosiocem liste, poručujući da po ocenama "ubedljivo odskače u odnosu na sve ostale političare u gradu". 
 
Novosadski naprednjaci trenutno razgovaraju sa potencijalnim koalicionim partnerima, ali poručuju da ni sa jednom strankom još nisu završili pregovore.
 
"Da li ćemo napraviti dogovor sa koalicionim partnerima sa kojima smo bili, ne mogu da kažem, videćemo. Mislim da ćemo u gradu ići sa POKS-om. Ako Vladimir Jelić (potpredsednik POKS-a) bude razuman i racionalan, onda ćemo ići. Ako bude imao neka prevelika očekivanja, onda ćemo morati da se izmerimo svako pojedinačno", poručuje Vučević.
 
Dosta interesovanja javnosti izazvala je najava Tomislava Bokana da će njegov pokret Dinara-Drina-Dunav (3D) učestvovati na izborima na listi Srpske napredne stranke. Dok Bokan smatra takav potez "vizionarskim", u Ligi socijaldemokrata Vojvodine poručuju svojim koalicionim partnerima iz SNS da je saradnja sa Bokanom "granica koju ne prelaze". Uz to, lider ligaša Nenad Čanak smatra da saradnje 3D i SNS neće biti.
 
"Mi smo ćutali na saopštenja gospodina Bokana, on ima pravo da iznese svoj politički stav, a vi ćete videti na našoj listi ko će biti u koaliciji i čiji će kandidati tu biti. Možemo da kažemo da je interesantno da Tomislava Bokana niko nije napadao dok je bio na protestima opozicije i kada je stajao na mitingu Saše Jankovića pored Bojana Pajtića, tada nije bio nekulturan, nepristojan i tada nije bio opasnost za demokratiju Novog Sada. Kada kaže da će da podrži SNS onda je Tomislav Bokan strašna opasnost", odgovorio je Vučević za 021.rs.
 
Na konstataciju da ne odbacuje saradnju sa Bokanom, Vučević poručuje da ne može da kaže ko će biti u koaliciji sa njima ili ko neće, jer bi to bilo nekorektno. 
 
"Delimično me je iznenadilo što je izašao sa izjavom da je sa SNS u koaliciji, ali nekako mi je bolje da nije sa Bajatovićem. Kako bih vam rekao, drago mi je da nije sa Bojanom Pajtićem. Ja se duboko ne slažem sa Bokanom oko nekih stvari, ali ne mogu da kažem da on nema jednu veliku energiju za bavljenje politikom. Ne mogu uvek racionalno da to sagledam, ali ima borbenost mnogo veću od većine političara, pa veću i od većine političara iz SNS-a u Novom Sadu", smatra Vučević.
 
On dodaje da će verovatno u naredne dve nedelje biti načisto sa kim će izaći na izbore, ukazujući na to da razgovori neće biti jednostavni, jer svi koalicioni partneri imaju velika očekivanja, kada je u pitanju zastupljenost na listi i u izvršnoj vlasti. 
 
Vučević je 2012. godine, zajedno sa Borkom Ilićem iz DSS-a, podneo krivičnu prijavu protiv Tomislava Bokana zbog navodne kupovine glasova, da bi potom učestvovao u vlasti sa naprednjacima. Nasuprot tome, Bokan je u poslednje vreme bio dosta kritičan prema aktuelnoj vlasti, poručujući kako "Novosađani ne zaslužuju ovakvu vlast".
  • Marija

    26.02.2020 22:08
    Pa zar nije SNS podnela krivičnu prijavu protiv Bokana, Ćirovića i njima sličnim koji su kupovali glasove za vreme zadnjih izbora???
    A sada ih ponovo oživljavaju!
    Povraća mi se od svih njih zajedno!
  • Danka

    26.02.2020 07:28
    Tresla se gora...
    Nisam simpatizer 3D, ali moram reci da su njihovi bivsi clanovi u SNS firmama oznaceni kao "oni Bokanovi", od strane 3D proglaseni izdajnicima...a sad se sns i bokan dogovorise....sirotinja strada, sefovima je uvek dobro.
  • Čale

    25.02.2020 17:41
    Ljigaši
    Odmah zovi Cakija LSV u koaliciju, nemoj posle izbora. hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Izbori 2020

Pastor razgovarao sa predstavnicima sedam izbornih lista

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor održao je konsultativne sastanke sa predstavnicima svih sedam izbornih lista, koje su nakon izbora za poslanike u Skupštinu APV, održanih 21. juna i 1. jula, osvojile poslaničke mandate u Skupštini Vojvodine.