DJB doneo odluku da bojkotuje izbore na svim nivoima

Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je glavni odbor te političke organizacije jednoglasno odlučio da se bojkotuju prestojeći izbori na svim nivoima, jer ne žele da učestvuju na "nameštenim izborima", kojima se samo "daje privid legitimiteta".
DJB doneo odluku da bojkotuje izbore na svim nivoima
Foto: FoNet/Aleksandar Barda
On je na konferenciji za medije u prostorijama tog pokreta, rekao da će DJB sprovoditi aktivnu kampanju bojkota kako bi objasnili građanima, jer ne žele da uzmu vlast na ulici, već da se stvore uslovi za fer izbore.
 
"Želimo što manju izlaznost, ispod 40 odsto, da građani pokažu kako daju otpor ovom uništavanju Srbije", rekao je Radulović, navodeći da će se uspeh bojkota meriti i po izlaznosti.
 
Radulović je naveo da će takvi izbori će dati nelegitimnu Skupštinu u kojoj će najmanje tri četvrtine, a verovatno i četiri petine poslanika biti iz Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije. On je rekao i da će DJB sprovoditi kontrolu izbora, ali nije želeo da javno iznese strategiju kako će to uraditi.
 
Radulović je rekao da je za uspeh bojkot dovoljno da izbore bojkotuje "istinska relevantna opozicija" gde je osim DJB, ubrojao i Savez za Srbiju i Pokret slobodnih građana. Radulović je kazao da DJB razgovara sa drugim političkim opcijama koje bojkotuju izbore, kako bi sarađivali na tome "u onim tačkama u kojima nađu sinergiju".
 
On je naglasio da je neophodno bojkotovati i lokalne izbore, navodeći da oni koji izlaze na njih to čine iz ličnog interesa. Prema njegovim rečima, EU i vlast žele da naprave sebi poželjnu opoziciju. Radulović je rekao da postoje samo tri razloga da se učestvuje na nameštenim izborima.
 
Prema njegovim rečima, na njima će učestvovati "sateliti vlasti", "sateliti Evropske unije", da su to oni koji bespogovorno slušaju, kao i "partijski paraziti".
 
On je pozvao i glasače SNS-a da bojkotuju izbore. "Vi vidite kako je lokalna vlast bahata i krade. Pošaljite poruku Aleksandru Vučiću, tako što ćete ostati kod kuće", rekao je Radulović. Onima koji su, kako je naveo, zastrašeni i moraju da izađu na izbore, savetovao je da ako moraju slikaju da su zaokružili SNS, da zatim zaokruže sve redne brojeve i time učine listić nevažećim.
  • /

    08.03.2020 15:51
    /
    djb moze da se spoji sa dverima.
    rekao je sta je imao o izbeglicama pre neki dan.

  • DJB

    08.03.2020 14:02
    NE SPAVAJU
    Vidim da botovi ne spavaju na ovu vest, sto znaci da se plase ove stranke. Zao mi je sto ne izlaze na izbore, mislim da je to greska, jer ce se dalje jos udaljiti od medija (iako i sad nije sjajno). Prosli put sam glasao za njih, pratim ih na netu.
    Moracu naci drugu opciju na izborima. Smatram da je uvek vazno ucestvovati na izborima, jer je to vid legalne borbe
  • Miki

    08.03.2020 07:47
    W/E
    Ti si bot!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.