Fajon: Doveden u pitanje legitimitet novog parlamenta

Predsednica Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanja Fajon ocenila je, dan nakon završetka izbora, da se nivo demokratije u Srbiji značajno pogoršao, a kao argumente navela to što, kako kaže, uslovi nisu bili dovoljni da glavni deo opozicije učestvuje na izborima.
Fajon: Doveden u pitanje legitimitet novog parlamenta
Foto: 021.rs
"Više nemamo parlamentarnu opoziciju, što dovodi u pitanje legitimitet celog rada novog parlamenta", smatra Fajon, koja sada ima na umu, kako kaže, traženje novih metoda kako bi i taj deo opozicije bio uključen u sledeći krug međustranačkog dijaloga, uz posredovanje EP.
 
Ona navodi i da je zbog pandemije postojala samo ograničena posmatračka misija OEBS-a, a da Evropski parlament nije mogao da pošalje nijednu, pa se pozvala na "lokalne posmatrače" za tvrdnju da je na pet odsto biračkih mesta bilo nepravilnosti.
 
Izjava Tanje Fajon data je u zajedničkom saopštenju grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, među kojima su portparol Odbora za spoljnu politiku i razvoj Tonino Picula i potpredsednica SD za spoljne poslove Kati Pir, u kome se pozivaju članice EU da ne otvaraju nova poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije pre nego što se u zemlji uspostavi "dovoljna demokratija".
  • @xx

    23.06.2020 07:47
    Ova iz provincije? Ona je iz EU, a mi smo iz čmara kinesko-ruske tiranije.
  • Nina

    23.06.2020 00:07
    Gospodo Fajon
    Koja opozicija?
    Ti nasi mali srednjovekovni vlastodrsci,sa isto toliko partija ???
  • Uros

    22.06.2020 23:05
    A nije rekla da su izbori pokradeni?
    Licemerni zapad kao i njihov poltron koji ima zadatak da prizna Kosovo. Toliko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.