Azvi: Nesreća na Žeželju i pored primene svih mera bezbednosti

Do nemilog događaja prošle subote na Žeželjevom mostu došlo je i pored primene svih mera bezbednosti i zdravlja na radu, navodi se u saopštenju izvođača radova, kompanije Azvi.
Azvi: Nesreća na Žeželju i pored primene svih mera bezbednosti
Foto: 021.rs
Kako je 021 pisao, za vikend je na gradilištu Žeželjevog mosta teške telesne povrede zadobio je Miodrag M. (39), dok je Dragoljub Jović (64), posle ukazane pomoći u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine preminuo.
 
"Okolnosti pod kojima se dogodila nesreća utvrdiće istražni organi sa kojima sarađujemo u želji da se što pre dođe do istine i utvrdi eventualna odgovornost. Izražavamo duboko saučešće porodici i prijateljima nastradalog radnika", navela je kompanija Azvi.
 
U međuvremenu, policija je privela dvojicu rukovodilaca firme. Uhapšeni su španski državljanin G. G. (61)  i G. F. (40) iz Zmajeva.
 
"Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu novog Žeželjevog mosta. Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz odgovarajuću krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu", saopštila je policija.
  • NS49

    28.06.2017 05:26
    Prema predzadnjoj verziji u junu je trebalo da se lukovi spajaju pa je pomereno za juli. Da opet ne pomere rok a navodno pešaci bi trebali od avgusta da mogu da koriste most?
    Ovo je strašno koliko se dugo gradi most i jako je svima žao što ima i žrtava ali kraja nikad. To može samo nama Novosađanima da se desi jer mi u svemu moramo da čekao od običnog slanja pisma ili plaćanja u pošti, registracije vozila itd. a overu zdrvavstvene knjižice da i ne spominjem. Ne znam šta je vrh svega ovoga a to nije samo od ove sadašnje vlasti nego se proteže decenijama a mi nikako da se naviknemo već samo ćutimo i stojimo i čekamo.
  • Jole

    27.06.2017 23:11
    Ako se ne varam, po statistici 96% nesreca na radu se moze spreciti do 4 sekunde pre nastanka. Naravno da je moglo bolje, kada neko pogine. Makar da se smanji na povredu a ne smrt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika