Nijedna "sačekuša" ove godine u Novom Sadu nije rešena

Muškarac obučen u tamno koji je izašao iz obližnjeg šumarka, pucao i potom pobegao je opis ubice Dragana Amidžića Amidže (55) .
Nijedna "sačekuša" ove godine u Novom Sadu nije rešena
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, policija za sada nema nagoveštaja i indicija o tome ko stoji iza ubistva novosadskog kontroverznog biznismena koji je ubijen u klasičnoj sačekuši u nedelju uveče u Sremskoj Kamenici.

Ono što je izvesno, prema podacima iz istrage, jeste da je Amidžić upucan na parkingu nekoliko stotina metara od svog doma, u blizini svog blindiranog automobila "BMW" i to nakon što je izašao iz lokala gde je povremeno dolazio na kafu. Sve što je do sada utvrđeno pokazuje da je ubistvo dobro isplanirano jer je ubica samo izašao iz mraka i pucao - sve je bilo gotovo za tren.

Prema informacijama 021.rs iz policije, podataka o nekim kriminalnim aktivnostima ubijenog nema, a u istrazi će se proveravati poslovi koje je vodio i da bi se videlo da li ima osoba sa kojima je Amidžić došao u sukob. Koliko je poznato, on je svojevremeno u privatizaciji došao do Hotela "Sajam", a imao je nekoliko firmi i ugostiteljskih objekata.

Mada je novosadskoj javnosti poznat po incidentima sa niskim letovima hidroavionom, kao i mlaznim vojnim avionom "Galeb G-2" iznad grada, vožnji vojnog guseničara na Mišeluku, posedovanju više skupocenih automobila, verbalnom napadu na nekadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića i novinara jedne novosadske televizije, Amidža opet u medijima nije bio na stranicama crne hronike.

Inače, ovo je četvrta klasična sačekuša za nekoliko meseci u Novom Sadu i, kao što ni sada nema nekih posebnih informacija o ubici, ni za prethodne tri sačekuše mesecima kasnije nisu poznati počinioci.

Tako je pred sam doček ove godine, 26.decembra u Futogu ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37). Ovaj bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je dovođen u vezu sa organizacijom ubistva Radeta Rakonjca, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana i prijatelja Luke Bojovića, nađen je mrtav oko 17 časova u Ulici cara Lazara kod broja 7 u "golfu šestici". Dvojica napadača, koji ni do danas nisu identifikovani, prišli su mu vozilom BMW i ispalili rafal kroz prozor. Zafirović, koji je nosio pancir, ipak je poginuo jer su ga meci pogodili u glavu. BMW je kasnije pronađen spaljen na Kamenjaru. Treba dodati da se sumnjalo da je Zafirovićevo ubistvo povezano sa ubistvom Vladimira Roganovića i ranjavanjem Stefana Vilotijevića u Beču četiri dana ranije. Naime, prema navodima medija, Zafirović i Roganović su imali sukob pre desetak godina koji nikad do kraja nije rešen.

Druga sačekuša koja nije rešena je pokušaj ubistva Dalibora Bogdanovića Boće (42) 10. maja oko 23 časa u Ulici Ilije Birčanina 9 na Novoj Detelinari. U eksploziji bombe ispod automobila BMW Bogdanović je teško ranjen i samo sreća ga je spasila da ne nastrada. Ovaj nekadašnji novosadski policajac je poznat po nizu krivičnih dela, a i jedan je od petorice okrivljenih za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine.

Policija u Novom Sadu nije do sada rešila ni treći slučaj sačekuše koji se dogodio pre nepunih mesec dana na Novom naselju. U ulici Braće Dronjak kod broja 7 oko 22.30 časova na parkingu je hicima iz pištolja ubijen crnogorski državljanin Željko Bulatović (55). Do danas iz istrage nisu saopšteni nikavi podaci o osumnjičenom, a mediji su preneli da je izgleda žrtva osvete. On je otac Aleksandra Bulatovića, koji je pre nekoliko godina sa Sašom Vidovićem ubio Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu.

  • Sloba53

    14.10.2019 10:28
    Neša
    Pa upravo sam to i napisao u komentaru. U Češkoj su kompletne službe raspuštene , pa su se samo poneki vratili posle opsežnih provera (nisu svi nepošteni ) ali sada nema ko to da uradi , naprotiv , odgovaraju im upravo ovakve nesposobne i kriminalizovane službe . Poslednji dokaz je afera sa "Krušikom" i basnoslovne pare koje se slivaju u njihove džepove. Sa tim parama nema više ko da ih smeni.
  • Smrad

    10.10.2019 09:56
    Oho
    Drzava sprdija,pardon smrdiJA.
  • Jeja

    10.10.2019 01:18
    Država kad HOĆE reši slučaj za 24h. Nekom ne odgovara da se klupko odmota, al kako to obično biva nekom se o glavu obije. Što se mene tiče, koljite se, ubijajte se, al međusobom, samo da niko nevin ne strada, ako nevinih još ima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika