Na devojku naleteo automobil dok je prelazila ulicu u Petrovaradinu

Devojka stara 21 godinu oborena je sinoć u udesu koji se oko 21 čas u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, nedaleko od pijace.
Na devojku naleteo automobil dok je prelazila ulicu u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj, kaže za 021.rs da su intervenisali u 21:16 časova i da su na licu mesta zatekli povređenu devojku koju su nakon pružene prve pomoći prevezli na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine.
 
Prema nepotvrđenim informacijama, devojku je dok je prelazila ulicu van pešačkog prelaza udario automobil "audi A3" koji je vozio mladić u radnim dvadesetim.
 
Devojka je od siline udara odbačena pored puta, a o kolikoj se silini radilo govori i to što je leva strana šoferšajbne automobila ozbiljno oštećena.
 
Policija je obavila uviđaj.
 
U novosadskoj policiji su za 021.rs potvrdili da će protiv mladića starog 21 godinu koji je vozio "audi" biti podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. 

Teme

udes
  • I

    12.06.2021 10:18
    Molim Vas
    Non stop se sankcionišu i napadaju vozači, šta Vi da radite, pogledajte kod Limanske pijace šta rade pešaci i pre svega u većini slučajeva stari ljudi pretrčavaju bulevar a raskrsnica sa semaforima i pešačkim prelazom je na 50 metara i manje (nagledao sam se udesa i smrti jako puno).
    Ovakve stvari će se dešavati dok ne počnu da se sankcionišu pešaci, biciklisti (koji takođe znaju da budu bahati), vozači skutera (koji Vam dolaze iz slepog ugla i pretiču sa desne strane), pored vozača.
    Nisu non stop vozači krivi, ako vozite i iznenada Vam neko istrči na put, kako da reagujete, ne možete stići ni da zakočite ako vozite 50km/h.
    Saučešće porodici
  • Vlada

    09.06.2021 08:45
    @Poturica

    Tako je. A ako ne može bezbedno da pređe zato što vozač neće da uspori i stane, taj vozač krši zakon. Šta ti nije jasno tu?
  • tapuskof1

    09.06.2021 07:18
    Tragedija
    Ukoliko je razdaljina između dva pešačka prelaza veća od 100 metara pešak ne mora da ga koristi. Dozvoljeno je prelaženje kolovoza van pešačkog prelaza na onim mestima gde su pešački prelazi udaljeni najmanje 100 metara. Posebno iznenađuje što pešak sme da prelazi ulicu van pešačkog prelaza na bilo kom putu.
    Pešak sme da prelazi i magistralni put van zebre. Oni jedino ne smeju da budu na auto-putu.
    Tako kaže zakon.
    Zakon takođe kaže da se u naseljenom mestu vozi 50km/h. Ni meni ne odgovara tih 50...ali nije to bez razloga.
    Svi zakoni i propisi sada ne znače ništa porodici nastradale, njoj pogotovo. Nje nema, pa nema. Vozač je živ i zdrav...i nastaviće sa svojim životom, biće tu za Vaskrse, Božiće Nove godine...sa svojom porodicom...biraće poklone, a njen otac će sutra birati sanduk za svoje dete!!!
    Nastavite da jurcate u svojim besnim, i manje besnim kolima!!!
    Dodao bih još...Imao sam udes daleke '96.g u kom sam udario ženu. Vozio sam 72km/h od dozvoljenih tada 60, na Bul.Vojvode Stepe, naspram Lidla, žena je sa tadašnje poljane prelazila bulevar i iz mraka krenula je da prelazi. Auto iz desne trake je pustio, i pravo pred mene. Udario sam je
    Kola mi skoro nisu ni bila oštećena, za razliku od Audi-a.
    Gospođa je preživela, uz povrede gležnjeva. Krivica je bila podeljena, ali ja sam krivično gonjen, kako i treba.
    Besomučno se divlja i jurca po gradu...a to ima svoju cenu...i to previsoku.
    Nek joj je laka crna zemlja.
    Roditelji nadam se da će naći utehu!
    Ne brže od života!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika