Dve godine tišine o ubistvu Dragana Amidžića Amidže

Pune dve godine je prošlo od ubistva kontroverznog biznismena Dragana Amidžića Amidže (55), a ni danas nema nikakvih informacija dokle se stiglo u istrazi.
Dve godine tišine o ubistvu Dragana Amidžića Amidže
Foto: 021.rs
Dok zvanično za 021.rs bezbednosni organi navode da je istraga u toku, nezvanične informacije su da istražni organi i dalje nemaju nikakvih pouzdanih tragova i da će ova sačekuša biti jedna od nekoliko nerešenih, a koje su se dogodile u Novom Sadu proteklih godina.
 
Kako se može čuti iz izvora bliskih istražnim organima, policija i tužilaštvo nisu zatvorili istragu ubistva Amidžića, ali već dugo nije bilo nikakvih konkretnih pomaka ili tragova koji bi omogućili da se razreši ko je i po čijem nalogu izveo ubistvo tog 6. oktobra 2019. godine.
 
Podsetimo, Amidžić je ubijen oko 20:45 časova kada ga je presekao rafal na parkingu u blizini njegovog blindiranog automobila "BMW" i to nakon što je izašao iz lokala gde je povremeno dolazio na kafu. On je ubijen nekoliko stotina metara od svog doma u Sremskoj Kamenici.
 
Još tada je bilo jasno da je sačekuša dobro isplanirana jer je ubica izašao iz mraka, pucao i sve je bilo gotovo za tren.
 
Ove informacije su i jedine koje su zvanično poznate javnosti, jer se do danas ni policija, ni tužilaštvo nisu oglašavali u vezi sa likvidacijom Amidžića.
 
U nedeljama nakon ubistva u medijima, kao i novosadskoj javnosti, iznosile su se različite teorije i priče o razlozima za likvidaciju, ali to su bile samo spekulacije. Nezvanične informacije iz istrage su govorile da u vreme ubistva ovaj kontroverzni biznismen nije imao kriminalnih aktivnosti.
 
Koju je imovinu imao u vreme smrti nije poznato, a prethodno se znalo da je učestvovao u privatizaciji hotelsko-ugostiteljskog kompleksa "Sajam" i da je imao još neke firme, a da je novac stekao devedesetih poslujući sa tadašnjim režimom.
 
Mada se uvek pričalo da je bio blizak kriminalno-bezbednosnim strukturama i sumnjivim poslovima, do ubistva se nije pojavljivao u crnoj hronici.
 
Dragan Amidžić je javnosti ostao poznat po incidentima sa niskim preletima hidroavionom, kao i mlaznim vojnim avionom "Galeb G-2" iznad Novog Sada, vožnji vojnog guseničara na Mišeluku, posedovanju više skupocenih automobila, verbalnom napadu na nekadašnjeg gradonačelnika Igora Pavličića i novinara jedne novosadske televizije. 
 
Dodajmo i da Amidžino ubistvo nije jedina sačekuša iz tog perioda koja nije rešena. Naime, 26. decembra 2018. godine u Futogu je ubijen Đorđe Zafirović zvani Zafir (37) kojeg su upucala dvojica napadača iako je imao pancir, a 9. septembra 2019. godine u sačekuši u Ulici Braće Dronjak kod broja 7 ubijen je Željko Bulatović (55) iz Crne Gore.
 
U ove dve godine u Novom Sadu nije bilo novih sačekuša, do nedavne pucnjave na Detelinari kada je Uroš Stefanović (26) ubijen, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen i taj slučaj se smatra rešenim, mada svi počinioci još nisu uhvaćeni.
  • e usraću se

    13.10.2021 23:00
    Jadni mi, nema koga da nam vojnim avionom divlja nad gradom i tenkom po Mišeluku.
  • Jakov

    08.10.2021 02:32
    Lozite se svi, covek je bio krimos i svasta je imao na dusi, svako iz NS to zna.. jer da je bio fin i dobar ne bi ga profesionalno roknuli tek tako..
  • NS

    07.10.2021 10:44
    NS
    Svaki ko je umesan ce odgovarati, a ima ih puno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika